Preskočiť na obsah

Výborný a rýchly hrnčekový koláč, najlepší, fantastický, zdravý a jednoduchý

Potrebujete upiecť niečo rýchle a jednoduché? Riešením je hrnčekový koláč, ktorý dokážete podávať do 30 minút. Je hneď hotový, nezašpiníte si kuchyňu a návšteva bude nadšená. V tomto recepte si ukážeme, ako sa dá takýto koláč veľmi rýchlo pripraviť.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na hrnčekový koláč

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček práškového cukru
  • 1 hrnček mlieka
  • 1/2 hrnček oleja
  • 1x vajce
  • 1x prášok do pečiva
  • Marhule (môže byť aj kompót)
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy hrnčekového koláča

  1. Do väčšej misy pridáme postupne dva hrnčeky polohrubej múky, jeden hrnček mlieka, jeden prášok do pečiva, jeden hrnček práškového cukru, pol hrnčeka oleja a jedno vajce.
  2. Všetky suroviny v mise poriadne premiešame.
  3. Hotové a premiešané cesto vylejeme na plech a rozložíme po celej ploche.
  4. Na cesto rovnomerne poukladáme marhule.
  5. Rúru vyhrejeme na 200 ºC a koláč pečieme približne 15 – 20 minút.
[sc name=“reklama_3″ ][/sc]

Najčastejšie otázky o hrnčekovom koláči

Čo je to hrnčekový koláč?

Hrnčekový koláč je druh dezertu, ktorý sa pripravuje pomocou hrnčekov. Je to rýchly a jednoduchý spôsob, ako si užiť sladkú pochúťku bez veľkého množstva prác a umývania riadu.

Aké druhy hrnčekových koláčov existujú?

Existuje mnoho druhov hrnčekových koláčov, ktoré sa líšia typom cesta a prísadami. Medzi najpopulárnejšie patria čokoládový hrnčekový koláč, jahodový hrnčekový koláč, orechový hrnčekový koláč, mrkvový hrnčekový koláč a mnoho ďalších.

Môže sa hrnčekový koláč pripraviť bez vajec alebo mlieka?

Áno, existujú recepty na hrnčekový koláč, ktoré nevyžadujú vajcia alebo mlieko. Namiesto vajec môžete použiť náhradu ako je napríklad rozdrvená banánová dužina, jogurt alebo jablkový pyré. Mlieko sa tiež dá nahradiť mandľovým mliekom alebo vodou.

Môžem použiť náhradu za múku?

Áno, môžete použiť náhradu za múku v hrnčekovom koláči, ak máte nejaké osobné preferencie alebo potravinové obmedzenia. Niektoré bežné náhrady za múku zahŕňajú mandľovú múku, kokosovú múku, celozrnnú múku alebo múku zo semien chia. Všimnite si však, že každá náhrada môže ovplyvniť konzistenciu a chuť koláča, takže si dôkladne prečítajte recept a zistite odporúčané množstvo a postup.

Ako môžem ozdobiť hrnčekový koláč?

Hrnčekový koláč môžete ozdobiť rôznymi spôsobmi podľa vášho vkusu. Môžete naňho použiť polevu z cukru, posypku z orechov alebo čokolády, čerstvé ovocie, šľahačku, orechové kúsky alebo jednoducho posypať trochou práškového cukru. Fantázii sa medze nekladú, takže si môžete vybrať ozdobu, ktorá sa vám páči a zodpovedá chuti vášho koláča.

Ako skladujem nezjedený hrnčekový koláč?

Ak vám zostane nezjedený hrnčekový koláč, môžete ho skladovať v chladničke v hermeticky uzatvorenom obale. V chladničke by mal vydržať 1-2 dni. Pred konzumáciou ho môžete ohriať v mikrovlnnej rúre alebo v rúre na krátky čas, aby sa zohrial.

[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie