Značka: Bravčová masť

Najlepší Granadír alebo granatiersky pochod – originálny slovenský recept

Recept na chutný granadír alebo granatiersky pochod koluje v kuchárskych knihách na Slovensku už vyše 100 rokov. Recepty sa po generácie zmenili a aj dnes môžete nájsť mnohé rozdiely podľa regiónu, ale aj podľa chuti gazdinky, ktorá toto jedlo pripravuje. Granadír sa vo väčšine prípadov podáva s kyslou uhorkou, ktorá tomuto jedlu dodá…

Read More

Najlepšia starkina plnená paprika – originálny maďarský recept

Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnaj si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa  …

Read More

Kuracie soté v zemiakovej placke – originálny slovenský recept

Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka  1 kg zemiakov  2 vajcia  100 g hladkej múky  4 strúčiky…

Read More

Zdravý hemendex so šunkou – jednoduchý recept

Ham and eggs alebo po našom Hemendex je rýchle a obľúbené jedlo, ktoré môžeme v skratke definovať ako šunku s vajcami. Toto jedlo zvládne naozaj každý a jeho príprava je veľmi jednoduchá. Hemendex sa väčšinou pripravuje na raňajky, ale nič nepokazíte tým, ak si ho dáte aj na večeru. Ingrediencie 4 vajcia   5…

Read More

Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept

Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa  150 g údené mäso   1 klobása  2 mrkvy  2 ks petržlen   ½ zeleru  3 zemiaky  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 PL bravčovej masti …

Read More

Najlepšie zemiakové lokše – originálny recept

Zemiakové lokše sa pripravujú veľmi jednoducho. Stačí Vám niekoľko základných ingrediencií a dobrota je o pár minút na stole. Lokše sa jedávajú počas celého roka a môžu sa podávať ku výbornej pečenej kačke s kapustou alebo aj k fazuľovej polievke. Môžu sa jesť na slano aj na sladko. Všetko záleží od toho, na…

Read More

Jednoduchá slovenská šošovicová polievka – najlepší recept ako od babičky

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Môže byť vegetariánska alebo môže obsahovať mäso a hnedú, červenú, žltú, zelenú alebo čiernu šošovicu so šupkou alebo bez nej. Ingrediencie 200 g šošovica  1 cibuľa  Bravčová masť  1l zeleninový vývar  2 strúčiky cesnaku  1 ks mrkva  2 zemiaky  mleté čierne korenie  bobkový list …

Read More

Najlepšia vianočná kapustnica s hubami – pravý slovenský recept

Kapustnica je tradičná slovenská hustá polievka. Pripravuje sa z kvasenej kapusty. Líši sa podľa regiónu a obdobia varenia na pôstnu a sviatočnú. Ingrediencie 2 – 2 a ½ hrnčeka kyslej kvasenej kapusty  1 hrnček sušených húb  2 klobásy ( údená, neúdená – podľa chuti)  3 PL oleja alebo bravčovej masti  1 cibuľa   4-5 strúčikov…

Read More

Klasický demikát – recept na bryndzovú polievku

Demikát je bryndzová polievka, ktorá sa vyrába z bryndze, vajca, sladkej smotany a dochucuje sa soľou a prípadne aj červenou paprikou, petržlenom, pažitkou, strúhaným syrom alebo opečenou slaninou. Ingrediencie 1 PL bravčovej masti  50 g slaniny  1 väčšia cibuľa alebo 2 menšie  3 väčšie zemiaky  1 ČL sladká mletá červená paprika  1,5 l…

Read More

Cornwallská taštička – originálny anglický recept na Cornish Pasty

Cornish Pasty je britský pečený slaný koláč. Vyrába sa tak, že sa na jednu polovicu plochého kruhu z krehkého cesta položí tepelne neupravená plnka, zvyčajne mäso a zelenina, cesto sa prehne na polovicu, aby sa plnka zabalila do polkruhu, a zakrivený okraj sa zatlačí. Ingrediencie Na krehké cesto  450 g hladkej múky  1…

Read More