Chlieb naan je tradičný indický chlieb, ktorý sa často konzumuje v celej južnej Ázii a Strednom východe. Je známy svojou mäkkou a vláčnou textúrou a charakteristickou varením v peci, ktoré mu dodáva lepšiu chuť a štruktúru. Chlieb naan sa vyrába z pšeničnej múky, kvasníc, jogurtu, soli a vody. Po vymiešaní cesta sa nechá kysnúť, potom sa rozdelí na menšie kúsky a vyvaľká sa do tenkých plátov. Tieto pláty sa potom pečú vo vyhriatej peci, čo im dodáva charakteristické nafúknutie a jemnú kôrku. Chlieb naan sa podáva horúci a je ideálnym doplnkom k rôznym jedlám, ako sú kari, grilované mäso, zeleninové omáčky a iné indické špeciality. Jeho chuť je lahodná, mierne sladká a má ľahkú orieškovú arómu. Chlieb naan je obľúbený pre svoju všestrannosť a schopnosť absorbovať chuťové prísady jedla, čím ho robí dokonalým doplnkom k jedlu alebo aj samostatným pokrmom.