Chlieb je základná súčasť stravy po celom svete. Vyrába sa z obilnín, najčastejšie z pšenice, raže, ovsa alebo jačmeňa, a v závislosti od regiónu a kultúry môže mať rôzne formy a chuti. Chlieb je bohatý na sacharidy, vlákninu, minerály a vitamíny z B-komplexu. Je tiež nízkokalorický a zároveň veľmi sýtiaci, čo ho robí ideálnou súčasťou zdravej stravy. Chlieb sa používa ako základná súčasť mnohých jedál, ako sú sendviče, hamburgery, toasty, ale môže sa tiež podávať ako príloha k rôznym teplým jedlám. Pre svoju výživovú hodnotu a univerzálnosť je chlieb obľúbeným prvkom v mnohých kuchyniach a je dôležitým zdrojom energie pre ľudský organizmus.
Keď chladné večery prichádzajú hľadáme rýchle pokrmy, ktoré nás zahrejú. V tomto prípade sa šošovicový prívarok stáva ideálnou voľbou. Tento tradičný, výživný pokrm, bohatý na… Čítať viac »Najlepší šošovicový prívarok, rýchly recept
Syrovo-pórová polievka patrí medzi tie jedlá, ktoré sú nenáročné na prípravu, zároveň však poskytujú vysoký obsah výživových hodnôt a potešia svojou bohatou chutí. Je ideálnym… Čítať viac »Syrovo-pórová polievka, obľúbený recept
Jahodovo-ricottové chlebíčky sú lahodná, jednoduchá a rafinovaná chuťovka, ktorá zaujme na akomkoľvek obedovom stole alebo na pikniku. Ide o kombináciu sladkých jahôd a krémovej ricotty,… Čítať viac »Jahodovo ricottové chlebíčky, FIT recept
Tuniakový šalát patrí medzi najobľúbenejšie jedlá. Je chutný a zdravý a navyše sa veľmi ľahko pripravuje. Stačí vám len pár ingrediencií a výborný tuniakový šalát… Čítať viac »Ľahký tuniakový šalát, jednoduchý recept
Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie na crostini s hubami Postup prípravy crostini s hubami Ďalšie inšpirácie Domáca ricotta zo… Čítať viac »Crostini s hubami, chutný recept
Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť. Ingrediencie na tekvicové fondue 1… Čítať viac »Pečené tekvicové fondue, originálny recept