Tuniakový šalát patrí medzi najobľúbenejšie jedlá. Je chutný a zdravý a navyše sa veľmi ľahko pripravuje. Stačí vám len pár ingrediencií a výborný tuniakový šalát je na svete. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Chlieb
Crostini s hubami – chutný recept
Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb 3 PL olivového oleja 500 g húb 1 PL masla 1 Šalotka 1 strúčik cesnaku 2 PL vody Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda) Tymián Soľ Čierne mleté korenie petržlenová vňať Postup prípravy Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce…
Pečené tekvicové fondue – originálny recept
Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť. Ingrediencie 1 celá tekvica Na 300 ml fondue 100 g nastrúhaného ementálu 100 g nastrúhaného gruyère syra 100 g nastrúhaného čedaru 1 PL kukuričnej múky 100 g crème fraîche 2 lyžice bieleho vína …
Pravá cesnačka so syrom – overený recept na poctivú cesnakovú polievku
Cesnaková polievka alebo cesnačka je polievka z cesnaku, zemiakov a chleba, či krutónov, ktorú je možné doplniť ďalšími prísadami a korením, ako napríklad syrom, vajcom. Ingrediencie 2 hlavy cesnaku 1 cibuľa 1 l mäsového vývaru Soľ Čierne mleté korenie Olivový olej strúhaný tvrdý syr 5 krajcov chleba Postup prípravy Na troške olivového oleja si opečieme…
Diabolské ľadvinky – originálny anglický recept na Devilled kidneys
Devilled kidneys sú viktoriánsky britský raňajkový pokrm pozostávajúci z jahňacích obličiek uvarených v korenistej omáčke, označovanej ako „devilling“. Ingrediencie 2 krajce chleba 2 PL oleja 4 jahňacie obličky 1 PL papriky 1–2 PL celozrnnej horčice 25 ml škótskej whisky 3 lyžice smotany na šľahanie 1 PL čerstvej petržlenovej vňate Morská soľ a čerstvo…
Panzanella – rýchly a jednoduchý recept na výborný taliansky šalát
Pripravte si vlastnú verziu jedného z najznámejších toskánskych jedál, panzanelly. Je to dobrý spôsob, ako spotrebovať zvyšky, pretože sa pripravuje zo starého chleba, ktorý stačí dochutiť zrelými paradajkami a zálievkou z olivového oleja. Ingrediencie Postup prípravy
Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia
Tradične sa grécka soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky Na paradajkovú omáčku Postup prípravy