Značka: Chlieb

Ľahký tuniakový šalát – jednoduchý recept

Tuniakový šalát patrí medzi najobľúbenejšie jedlá. Je chutný a zdravý a navyše sa veľmi ľahko pripravuje. Stačí vám len pár ingrediencií a výborný tuniakový šalát je na svete. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Crostini s hubami – chutný recept

Lahodná hubová pochúťka, ktorá poteší každú návštevu alebo raňajkového maškrtníka. Ingrediencie Chlieb  3 PL olivového oleja  500 g húb  1 PL masla  1 Šalotka  1 strúčik cesnaku  2 PL vody  Strúhaný syr ( napr. ementál alebo gouda)  Tymián  Soľ  Čierne mleté korenie  petržlenová vňať  Postup prípravy Predhrejeme si rúru na 200 °C. Krajce…

Read More

Pečené tekvicové fondue – originálny recept

Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť. Ingrediencie 1 celá tekvica   Na 300 ml fondue  100 g nastrúhaného ementálu  100 g nastrúhaného gruyère syra  100 g nastrúhaného čedaru  1 PL kukuričnej múky  100 g crème fraîche  2 lyžice bieleho vína …

Read More

Pravá cesnačka so syrom – overený recept na poctivú cesnakovú polievku

Cesnaková polievka alebo cesnačka je polievka z cesnaku, zemiakov a chleba, či krutónov, ktorú je možné doplniť ďalšími prísadami a korením, ako napríklad syrom, vajcom. Ingrediencie 2 hlavy cesnaku  1 cibuľa  1 l mäsového vývaru  Soľ  Čierne mleté korenie  Olivový olej  strúhaný tvrdý syr  5 krajcov chleba  Postup prípravy Na troške olivového oleja si opečieme…

Read More

Diabolské ľadvinky – originálny anglický recept na Devilled kidneys

Devilled kidneys sú viktoriánsky britský raňajkový pokrm pozostávajúci z jahňacích obličiek uvarených v korenistej omáčke, označovanej ako „devilling“. Ingrediencie 2 krajce chleba  2 PL oleja  4 jahňacie obličky  1 PL papriky  1–2 PL celozrnnej horčice  25 ml škótskej whisky  3 lyžice smotany na šľahanie  1 PL čerstvej petržlenovej vňate  Morská soľ a čerstvo…

Read More

Panzanella – rýchly a jednoduchý recept na výborný taliansky šalát

Pripravte si vlastnú verziu jedného z najznámejších toskánskych jedál, panzanelly. Je to dobrý spôsob, ako spotrebovať zvyšky, pretože sa pripravuje zo starého chleba, ktorý stačí dochutiť zrelými paradajkami a zálievkou z olivového oleja. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia

Tradične sa grécka soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky Na paradajkovú omáčku  Postup prípravy

Read More

Svetové recepty ✅