Cícer je strukovina s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, ktorá sa používa v mnohých kuchyniach na prípravu jedál, ako sú napríklad hummus, falafel alebo rôzne polievky a šaláty. Cícer sa môže konzumovať aj v konzervách alebo v sušenom stave, pričom sušený cícer sa musí pred použitím namočiť a variť.
Chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tieto pečené falafel guľôčky si určite obľúbite. Sú veľmi chutné aj samostatne, ale môžete…
Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový…
Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj…
Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus…
Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné…
Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni.…