Reklama

Cícer

Cícer je strukovina s vysokým obsahom bielkovín a vlákniny, ktorá sa používa v mnohých kuchyniach na prípravu jedál, ako sú napríklad hummus, falafel alebo rôzne polievky a šaláty. Cícer sa môže konzumovať aj v konzervách alebo v sušenom stave, pričom sušený cícer sa musí pred použitím namočiť a variť.

Pečený falafel s pikantným tahini dipom – vegánsky recept

Chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tieto pečené falafel guľôčky si určite obľúbite. Sú veľmi chutné aj samostatne, ale môžete…

12 novembra, 2022

Tekvicový hummus – originálny recept

Tekvicový hummus je ideálnym a zdravým receptom na jeseň a jeho príprava vám zaberie len 10 minút. Tento vegánsky tekvicový…

4 augusta, 2022

Tekvicové kari s cícerom kokosovým mliekom – originálny recept

Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj…

3 augusta, 2022
Reklama

Najlepšia zdravá cícerová nátierka – jednoduchý recept

Cícerová nátierka alebo hummus je lahodná nátierka vyrobená z cíceru. Bežne sa konzumuje na Strednom východe a v Stredomorí. Hummus…

2 augusta, 2022

Cícerovo-zemiakové kari – pravý indický recept

Chickpea & Potato Curry je vegánske kari, ktoré sa zvyčajne podáva s ryžou. S týmto jednoduchým receptom dokážete toto chutné…

17 júla, 2022

Výborná grécka cícerová polievka – jednoduchý rýchly recept

Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni.…

14 júla, 2022