Cmar je tradičná slovenská kyslá prísada, ktorá sa používa v rôznych receptoch na prípravu jedál. Získava sa z kyslého mlieka, ktoré sa nechá previesť na kyslé mlieko, a následne sa oddeľuje srvátka od zmesi tvarohu a kyslého mlieka. Cmar má typickú kyslastú chuť a využíva sa v slovenskej kuchyni na prípravu rôznych jedál, ako sú napríklad halušky, zemiakové placky, polievky a mnoho ďalších. Cmar sa využíva aj v kuchyniach iných krajín, ako je Maďarsko, Rakúsko alebo Česko.
Rebarborové muffiny sú vynikajúci sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru. Majú lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti a sú ideálnym…
Špenátový chlieb je zdravá a chutná alternatíva k bežnému bielemu alebo celozrnnému chlebu. Tento chlieb sa vyrába pridaním špenátu do…
Red velvet cheesecake je dezert, ktorý spojuje dve vynikajúce chute: red velvet tortu a cheesecake. Klasická red velvet torta je…
Vyprážaný králik v cmarovej marináde je klasickým hlavným jedlom a pripravuje sa z mäsa králika nakrájaného na kusy a marinovaného…
Táto jednoduchá a fantastická Red Velvet bábovka s krémovou náplňou osvieži každú oslavu alebo nedeľné popoludnie. Hrejivá príchuť a farba…
Figgy Pudding je skutočne lahodným dezertom, na ktorom si určite pochutnáte. Jedná sa o vianočnú pochúťku, ktorá má svoj pôvod…
Viete aké je tajomstvo týchto prekvapivo jednoduchých čokoládovo-karamelových sušienok? Jemné karamelové cukríky Werther's Original. Tieto sušienky na báze kakaa naplnené…
Ak milujete avokádo a jeho krásnu zelenú farbu, tieto jemné palacinky budú vašou novou láskou pri jedálenskom stole. Podávajte ich…
Vyskúšajte chutný recept na zdravé tekvicové lievance. Tekvica je vynikajúcim spoločníkom v kuchyni a tieto lievance sú skvelé ako sladká…