Značka: Droždie

Nadýchaná parená knedľa – originálny recept

Recept na parenú knedľu sa môže zdať komplikovaný, ale po určitom čase ho budete vedieť pripraviť bez najmenších problémov a vaše knedle budú fantastické. Vyskúšajte a uvidíte. Ingrediencie 500 g polohrubá múka  250 g mlieka  1 vajce  2 ČL cukor  1 ČL soľ  ½  kocky droždie  2 PL olej  Postup prípravy Zohrejeme mlieko, prelejeme…

Read More

Kysnutý smotanový osúch z čerstvého droždia – originálny recept

Smotanový osúch alebo posúch je v podstate chlieb roztiahnutý na plechu, ktorý sa podáva buď samostatne alebo k rôznym polievkam ako príloha. Na osúch môžeme podľa chuti pridať slaninu, oškvarky alebo klobásu, či rôznu zeleninu podľa chuti. Podobným pokrmom je napríklad podpecník, ktorý môžete poznať z rôznych trhov, jarmokov a iných podujatí. Ingrediencie…

Read More

Originálne talianske panettone – overený recept

Panettone je taliansky druh sladkého chleba pôvodom z Milána , ktorý sa zvyčajne pripravuje a vychutnáva na Vianoce a Nový rok. V niektorých regiónoch Talianska sa podáva s crema al mascarpone, krémom vyrobeným spojením vajec, syra a alkoholu. Ingrediencie 250 g hladkej múky   10 g čerstvého droždia   75 g ricínového cukru   155 g…

Read More