Štedráku sa hovorí aj slovenský národný koláč. Pripravuje sa počas vianočných sviatkov a obsahuje dokopy štyri druhy náplní, ktoré vytvárajú jedinečnú chuť a prinesú na váš sviatočný stôl tú pravú vianočnú atmosféru. Ingrediencie Cesto Maková plnka Tvarohová plnka Lekvárová plnka Orechová plnka Postup prípravy
Značka: Droždie
Nadýchaná parená knedľa – originálny recept
Recept na parenú knedľu sa môže zdať komplikovaný, ale po určitom čase ho budete vedieť pripraviť bez najmenších problémov a vaše knedle budú fantastické. Vyskúšajte a uvidíte. Ingrediencie 500 g polohrubá múka 250 g mlieka 1 vajce 2 ČL cukor 1 ČL soľ ½ kocky droždie 2 PL olej Postup prípravy Zohrejeme mlieko, prelejeme…
Kysnutý smotanový osúch z čerstvého droždia – originálny recept
Smotanový osúch alebo posúch je v podstate chlieb roztiahnutý na plechu, ktorý sa podáva buď samostatne alebo k rôznym polievkam ako príloha. Na osúch môžeme podľa chuti pridať slaninu, oškvarky alebo klobásu, či rôznu zeleninu podľa chuti. Podobným pokrmom je napríklad podpecník, ktorý môžete poznať z rôznych trhov, jarmokov a iných podujatí. Ingrediencie…
Originálne talianske panettone – overený recept
Panettone je taliansky druh sladkého chleba pôvodom z Milána , ktorý sa zvyčajne pripravuje a vychutnáva na Vianoce a Nový rok. V niektorých regiónoch Talianska sa podáva s crema al mascarpone, krémom vyrobeným spojením vajec, syra a alkoholu. Ingrediencie 250 g hladkej múky 10 g čerstvého droždia 75 g ricínového cukru 155 g…