Hladká múka je jednou z najpoužívanejších múk v kuchyni a nachádza uplatnenie v mnohých receptoch, najmä v pečení. Múka je vyrobená z obilných zŕn, ako sú pšenica, raž, jačmeň a ďalšie. Hladká múka je vyrábaná z pšenice a jej najväčšou výhodou je jej jemná štruktúra. Vďaka nej sa hladká múka používa na prípravu rôznych druhov cesta, ako sú napríklad cestoviny, pečivo, koláče a podobne. Táto múka obsahuje vysoké percento lepku, ktorý je zodpovedný za elasticitu cesta, čím sa zaručuje jemnosť a pružnosť výsledného produktu.
Dánske maslové sušienky, známe po celom svete pre svoju jemnú, krehkú textúru a neodolateľnú maslovú chuť, sú klasikou, ktorá sa stala synonymom pre pohodové popoludnia… Čítať viac »Dánske maslové sušienky, úžasný recept
Pekanové sušienky, s ich bohatou chuťou a krehkou textúrou, sú jedným z kulinárskych potešení, ktoré prinášajú do každej kuchyne nádych sladkej elegancie. Tieto sušienky, ktoré… Čítať viac »Pekanové sušienky, úžasný recept
Vianočný čas je obdobím plným pohody, rodinných stretnutí a samozrejme, nespočetných výnimočných chutí. Svoje miesto tam má aj domáci trdelník. V tejto magické atmosfére, kde… Čítať viac »Domáci trdelník, vianočný recept
Orechovník, tiež známy ako orechový závin, je tradičné a veľmi obľúbené sladké pečivo v strednej a východnej Európe, s osobitným miestom v srdciach mnohých Slovákov… Čítať viac »Domáci orechovník, tradičný recept
Orechové rožky sú klasickým a obľúbeným pečivom, ktoré si našlo svoje miesto v srdciach milovníkov sladkostí nielen na Slovensku, ale aj v mnohých iných kultúrach.… Čítať viac »Babičkine orechové rožky, jednoduchý recept
Keď chladné večery prichádzajú hľadáme rýchle pokrmy, ktoré nás zahrejú. V tomto prípade sa šošovicový prívarok stáva ideálnou voľbou. Tento tradičný, výživný pokrm, bohatý na… Čítať viac »Najlepší šošovicový prívarok, rýchly recept