Značka: Horká čokoláda

Čokoládovo – karamelový tart s orechami – originálny recept

Ochutnajte tento dekadentný dezert, ktorý si každý zamiluje. Ingrediencie Korpus  6 PL. lieskových orieškov 6 PL masla izbovej teploty  6 PL cukru  120 g hladká múka  Štipka soli  Karamel  150 g kryštálového cukru  1 a ½ PL kukuričný sirup  3 PL maslo izbovej teploty  Štipka soli  120 ml smotany na šľahanie  Čokoláda  170 g…

Read More

Čokoládovo karamelové cookies – originálny recept

Viete aké je tajomstvo týchto prekvapivo jednoduchých čokoládovo-karamelových sušienok? Jemné karamelové cukríky Werther’s Original. Tieto sušienky na báze kakaa naplnené nasekanou horkosladkou čokoládou predstavujú dokonalý čokoládový dezert, ktorý si veľmi rýchlo obľúbite. Ingrediencie 240 g hladká múka  5 PL holandského kakaa  2 ČL prášok na pečenie  Štipka soli  230 g maslo izbovej teploty …

Read More

Čerešňovo čokoládová bábovka – rýchly recept

Čerešne a čokoláda sú prirodzenými partnermi, vďaka ktorým sú akékoľvek koláče, či dezerty úžasné. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a vychutnajte si čerešňovo čokoládovú bábovku. Ingrediencie 230 g zmäknutého masla  300 g cukru  3 veľké vajcia  6 PL čerešňového likéru  6 PL vody  1 ČL mandľového extraktu  450 g hladkej múky  2…

Read More

Avokádovo-čokoládový puding – FIT recept

Roztopená horká čokoláda, kakaový prášok a avokádo. To je najlepší a najzdravší puding vôbec. Ingrediencie 1/4 hrnčeka lupienkov horkej čokolády  2 zrelé avokáda  2 PL kakaa  1/4 hrnčeka čokoládového alebo vanilkového mlieka  1 PL javorového sirupu  1 ČL vanilkového extraktu  Štipka soli  Postup prípravy V parnom kúpeli alebo v mikrovlnke si roztopíme čokoládové lupienky.  Do…

Read More

Jednoduchá dobošová torta – najlepší recept

Dobošová torta je maďarský piškótový koláč potiahnutý čokoládovým maslovým krémom a poliaty karamelom. Vrstvené pečivo je pomenované po svojom vynálezcovi, maďarskom šéfkuchárovi Józsefovi C. Dobošovi, majiteľovi lahôdok v Budapešti. Ingrediencie Na korpus  1 šálka nesoleného masla izbovej teploty  1 šálka cukru  4 veľké vajcia   1 a 1/2 šálky hladkej múky  1 ČL vanilkového…

Read More

Najlepšie tiramisu – originálny taliansky recept

Tiramisu je veľmi obľúbený koláč, ktorý sa skladá zo striedajúcich sa vrstiev podlhovastých piškót, ktoré sú nasiaknuté kávou. Medzi jednotlivé vrstvy sa pridáva tiež mascarpone a ricotta. Tiramisu je jedným z najobľúbenejších a najznámejších talianskych dezertov. Ingrediencie 2/3 šálky kávy  1 ČL cukru  2 Vaječné žĺtky  1/4 šálky cukru  2 ČL brandy  200…

Read More