Značka: Hovädzí vývar

Pravé bolonské špagety s mletým mäsom – TOP recept

Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí. Ingrediencie 450 g mletého hovädzieho mäsa  1 PL olivový olej  1 cibuľa  1 mrkva  1 stonkový zeler  2 strúčiky cesnaku  120 ml suché biele víno  1  plechovka drvených paradajok  3 PL paradajková pasta  500 ml hovädzí…

Read More

Najlepšia francúzska cibuľová polievka – rýchly recept

Klasický recept na francúzsku cibuľovú polievku s karamelizovanou cibuľou v chutnom vývare s toastovými krutónmi a rozpusteným syrom gruyere. Táto zdraví polievka je navyše vhodná aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 7 veľkých cibúľ  2 PL olivového oleja  2 PL masla   2 ČL múky  soľ  1 PL čerstvého tymiánu   1, 5 l  hovädzieho vývaru…

Read More

Vynikajúci hovädzí stroganov – jednoduchý recept

Hovädzí stroganov je mäsitý pokrm pochádzajúci z ruskej kuchyne, ktorý sa rozšíril po celom svete. Býva tiež označovaný ako minútkový guláš. Pripravuje sa z hovädzej sviečkovice, ktorá sa nakrája na rezančeky a sprudka orestuje na oleji, kúsky mäsa sa potom prehrejú spolu s cibuľou, šampiňónmi, nakladanými uhorkami, kyslou smotanou a paradajkovým pretlakom. Ingrediencie…

Read More

Výborný španielsky vtáčik – originálny recept

Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený anglickou slaninou, kyslou uhorkou, párkom a vajíčkom. Väčšinou sa podáva s ryžou alebo zemiakmi. Ingrediencie 500 g hovädzie alebo bravčové mäso  150 g slaniny  1 cibuľa  1 veľká…

Read More

Najlepšia starkina plnená paprika – originálny maďarský recept

Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnaj si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa  …

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

Read More

Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom – originálny recept

Roast beef je spôsob úpravy hovädzieho mäsa , ktorý je charakteristický pre anglickú kuchyňu. Hotový sa krája na tenké priečne plátky, spravidla sa vyžaduje príprava „medium“, s chrumkavou prepečenou kôrkou a ružovým polosurovým stredom. Ingrediencie Na yorkshirský puding   75 g hladkej múky   ¼ ČL soli   2 veľké vajcia   120 ml plnotučného mlieka   4…

Read More

Pečená klobása so zemiakovou kašou – overený anglický recept na Bangers And Mash

Bangers and mash, tiež známy ako klobása a kaša, je tradičné britské jedlo pozostávajúce z klobások podávaných so zemiakovou kašou. Toto jedlo, aj keď je varené doma, možno považovať za príklad krčmového jedla, čo znamená, že je relatívne rýchle a je ľahké ho pripraviť vo veľkých množstvách. Ingrediencie 8 vysoko kvalitných bravčových klobás  …

Read More

Steak And Kidney Pie – recept na obľúbený anglický slaný koláč s hovädzím mäsom

Steak And Kidney Pie je obľúbené britské jedlo. Je to slaný koláč plnený hlavne zmesou na kocky nakrájaného hovädzieho mäsa a volských obličiek. Ingrediencie Na cesto  250g hladkej múky plus extra na vaľkanie  140 g studeného nesoleného masla  1 veľký vaječný žĺtok  1 malé vajce rozšľahané s 1 polievkovou lyžicou mlieka  Na náplň …

Read More

Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept

Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule  2 ČL bravčovej masti   1 ČL rasce  2 PL papriky   ¼ šálky múky  750 g hovädzieho mäsa   2 šálky hovädzieho vývaru alebo…

Read More