Značka: Kôpor

Najlepšia avokádová pomazánka s vajíčkom – domáci recept

Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept na avokádovú pomazánku s vajíčkom, zelerom, čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou. Ingrediencie 1 stredné avokádo   2 PL majonézy alebo gréckeho jogurtu   1 a 1/2 ČL čerstvej citrónovej šťavy  4 natvrdo uvarené vajcia  1 menšia stonka zeleru  1 PL nadrobno nasekanej pažítky, petržlenovej vňate alebo kôpru  Soľ   Čierne…

Read More

Pečený losos s citrónom a kôprom – FIT recept

Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citrónom a kôprom zaberie menej ako 30 minút. Obľúbené a rýchle jedlo, ktoré je vhodné na obed aj večeru. Vďaka jemnému pečeniu zostane ryba vlhká a doslova sa topí v ústach. Ingrediencie 2 ks filé z lososa  1 PL olivového oleja  Soľ   mleté ​​čierne korenie  1…

Read More

Lososové fašírky – FIT recept

Najlepšie fašírky aké ste kedy jedli. Vyskúšajte tieto úžasné lososové fašírky a už nikdy ich za iné nevymeníte. Ingrediencie 420 g filet z lososa (bez kostí)  2 cibuľky  1 PL čerstvého kôpru  50 g Panko strúhanky  60 g Majonézy  1 PL citrónová šťava  1 dijonská horčica  1 vajce  2 PL olivový olej  soľ  mleté…

Read More

Lahodná zemiakovo-pórová polievka – zdravý recept

Krémová, upokojujúca a lahodná zemiaková polievka s chrumkavým pórom a slaným prosciuttom. Polievku môžete podávať s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 2 póry   3 PL masla  3 PL olivový olej  4 strúčiky cesnaku   ½ hrnčeka suchého bieleho vína  1 kg zemiakov  700 ml kuracieho vývaru  500 ml plnotučného mlieka  2 vetvičky čerstvého tymiánu …

Read More

Zaváraná strúhaná cuketa – rýchly recept

Doprajte si cuketu v akékoľvek ročné obdobie. Zaváraná strúhaná cuketa sa pripravuje veľmi rýchlo a jednoducho. Za 30 minút máte hotovo a cuketu môžete neskôr použiť ako prílohu k hamburgerom, sendvičom, alebo kedykoľvek, keď vám na ňu príde chuť. Ingrediencie Cuketa podľa veľkosti pohárov  1 šalotka  1 lyžica soli  1 strúčik cesnaku,   čerstvý…

Read More

Tradičná kulajda – jednoduchý slovenský recept

Výborná česká Kulajda sa u nás udomácnila natoľko, že ju niektorý začali označovať aj za Slovenskú. Tento recept je poctou všetkým českým gazdinkám, ktoré túto chutnú polievku pripravujú desaťročia a za tie roky ju vyvinuli do podoby, v akej ju poznáme dnes. Ingrediencie 1 hrnček sušených húb  1 hrnček kyslá smotana  4 väčšie…

Read More

Magiritsa – tradičný recept na grécku veľkonočnú polievku s jahňacích drobov

Tento tradičný pokrm je pripravovaný a podávaný takmer v každej domácnosti v Grécku na Bielu sobotu, zatiaľ čo hlavným veľkonočným jedlom podávaným na Veľkonočnú nedeľu je pečené jahňacinka. Autentická receptúra ​​magiritsa je navrhnutá tak, aby zužitkovala zvyšné časti jahňacieho mäsa, aby nič nevyšlo nazmar. Ingrediencie 1 kg jahňacích drobov (srdce, pečeň, pľúca a…

Read More