Značka: Majoránka

Najlepšia starkina plnená paprika – originálny maďarský recept

Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnaj si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa  …

...

Read More

Kuracie soté v zemiakovej placke – originálny slovenský recept

Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka  1 kg zemiakov  2 vajcia  100 g hladkej múky  4 strúčiky…

...

Read More

Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept

Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa  150 g údené mäso   1 klobása  2 mrkvy  2 ks petržlen   ½ zeleru  3 zemiaky  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 PL bravčovej masti …

...

Read More

Jednoduchá slovenská šošovicová polievka – najlepší recept ako od babičky

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Môže byť vegetariánska alebo môže obsahovať mäso a hnedú, červenú, žltú, zelenú alebo čiernu šošovicu so šupkou alebo bez nej. Ingrediencie 200 g šošovica  1 cibuľa  Bravčová masť  1l zeleninový vývar  2 strúčiky cesnaku  1 ks mrkva  2 zemiaky  mleté čierne korenie  bobkový list …

...

Read More

Tradičná česká bramboračka s hubami – najlepší recept

Bramboračka alebo zemiaková polievka sa pripravuje obvykle zo zemiakov a koreňovej zeleniny. Väčšinou z mrkvy , zeleru, petržlenu a pod. Jednou z najdôležitejších ingrediencií sú jedlé huby, polievka sa spravidla pripravuje z húb čerstvých i sušených na zvýraznenie chuti. Ingrediencie 2 strúčiky cesnaku  2 lyžice masla  1 štipka soľ  1 vetvička petržlenová vňať …

...

Read More

Výborný slovenský guláš – recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa

Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje množstvo ďalších ingrediencií ako zemiaky, cibuľa, paradajky, cesnak, čierne korenie, červenú papriku a ďalšie. Guláš sa varí niekoľko hodín a okrem hovädzieho mäsa môžeme použiť aj mäso baranie či teľacie. Tento pokrm môžete…

...

Read More