Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnať si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa …
Značka: Majoránka
Kuracie soté v zemiakovej placke – originálny slovenský recept
Klasické slovenské jedlo, ktoré určite poznajú všetci gazdinky. Túto obľúbenú pochúťku nájdete nielen v domácej kuchyni, ale aj v mnohých reštauráciách. Kuracie soté v zemiakovej placke je ideálnym jedlom k obedu, ale môžete si ho dať aj na večeru. Ingrediencie Zemiaková placka 1 kg zemiakov 2 vajcia 100 g hladkej múky 4 strúčiky…
Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept
Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa 150 g údené mäso 1 klobása 2 mrkvy 2 ks petržlen ½ zeleru 3 zemiaky 1 cibuľa 2 strúčiky cesnaku 2 PL bravčovej masti …
Jednoduchá slovenská šošovicová polievka – najlepší recept ako od babičky
Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Môže byť vegetariánska alebo môže obsahovať mäso a hnedú, červenú, žltú, zelenú alebo čiernu šošovicu so šupkou alebo bez nej. Ingrediencie 200 g šošovica 1 cibuľa Bravčová masť 1l zeleninový vývar 2 strúčiky cesnaku 1 ks mrkva 2 zemiaky mleté čierne korenie bobkový list …
Tradičná česká bramboračka s hubami – najlepší recept
Bramboračka alebo zemiaková polievka sa pripravuje obvykle zo zemiakov a koreňovej zeleniny. Väčšinou z mrkvy , zeleru, petržlenu a pod. Jednou z najdôležitejších ingrediencií sú jedlé huby, polievka sa spravidla pripravuje z húb čerstvých i sušených na zvýraznenie chuti. Ingrediencie 2 strúčiky cesnaku 2 lyžice masla 1 štipka soľ 1 vetvička petržlenová vňať …
Výborný slovenský guláš – recept, z diviny, z daniela, z diviaka, z bravčového mäsa
Guláš môžeme charakterizovať ako výdatnú a hustú polievku, ktorej podstatu tvorí dusené a varené hovädzie (alebo iné) mäso. Guláš obsahuje množstvo ďalších ingrediencií ako zemiaky, cibuľa, paradajky, cesnak, čierne korenie, červenú papriku a ďalšie. Guláš sa varí niekoľko hodín a okrem hovädzieho mäsa môžeme použiť aj mäso baranie či teľacie. Tento pokrm môžete…