Kapustnica je tradičná slovenská hustá polievka. Pripravuje sa z kvasenej kapusty. Líši sa podľa regiónu a obdobia varenia na pôstnu a sviatočnú. Ingrediencie 2 – 2 a ½ hrnčeka kyslej kvasenej kapusty 1 hrnček sušených húb 2 klobásy ( údená, neúdená – podľa chuti) 3 PL oleja alebo bravčovej masti 1 cibuľa 4-5 strúčikov…
Značka: Mäsový vývar
Jednoduchá krémová cesnaková polievka – najlepší recept so šľahačkovou smotanou
Vyskúšajte recept na výbornú krémovú cesnačku, ktorá roztancuje vaše chuťové poháriky. Ingrediencie 2 PL ghee masla alebo obyčajného masla 1 menšia cibuľa 2 cesnakové hlavy 4 zemiaky 1,5 litra zeleninový alebo mäsový vývar 250 ml šľahačkovej smotany soľ mleté čierne korenie rasca 5 krajcov chleba olivový olej petržlenová vňať Postup prípravy Na troške…
Pravá cesnačka so syrom – overený recept na poctivú cesnakovú polievku
Cesnaková polievka alebo cesnačka je polievka z cesnaku, zemiakov a chleba, či krutónov, ktorú je možné doplniť ďalšími prísadami a korením, ako napríklad syrom, vajcom. Ingrediencie 2 hlavy cesnaku 1 cibuľa 1 l mäsového vývaru Soľ Čierne mleté korenie Olivový olej strúhaný tvrdý syr 5 krajcov chleba Postup prípravy Na troške olivového oleja si opečieme…