Značka: Mäsový vývar

Najlepšia vianočná kapustnica s hubami – pravý slovenský recept

Kapustnica je tradičná slovenská hustá polievka. Pripravuje sa z kvasenej kapusty. Líši sa podľa regiónu a obdobia varenia na pôstnu a sviatočnú. Ingrediencie 2 – 2 a ½ hrnčeka kyslej kvasenej kapusty  1 hrnček sušených húb  2 klobásy ( údená, neúdená – podľa chuti)  3 PL oleja alebo bravčovej masti  1 cibuľa   4-5 strúčikov…

Read More

Jednoduchá krémová cesnaková polievka – najlepší recept so šľahačkovou smotanou

Vyskúšajte recept na výbornú krémovú cesnačku, ktorá roztancuje vaše chuťové poháriky. Ingrediencie 2 PL ghee masla alebo obyčajného masla  1 menšia cibuľa  2 cesnakové hlavy  4 zemiaky  1,5 litra zeleninový alebo mäsový vývar  250 ml šľahačkovej smotany  soľ  mleté čierne korenie  rasca   5 krajcov chleba  olivový olej  petržlenová vňať  Postup prípravy Na troške…

Read More

Pravá cesnačka so syrom – overený recept na poctivú cesnakovú polievku

Cesnaková polievka alebo cesnačka je polievka z cesnaku, zemiakov a chleba, či krutónov, ktorú je možné doplniť ďalšími prísadami a korením, ako napríklad syrom, vajcom. Ingrediencie 2 hlavy cesnaku  1 cibuľa  1 l mäsového vývaru  Soľ  Čierne mleté korenie  Olivový olej  strúhaný tvrdý syr  5 krajcov chleba  Postup prípravy Na troške olivového oleja si opečieme…

Read More