Vyprážaný patizón, chutný recept
Vyprážaný patizón je lahodným a populárnym pokrmom, ktorý si získal obľubu nielen v kuchyni strednej Európy, ale aj v rôznych častiach sveta. Patizón je zelenina… Čítať viac »Vyprážaný patizón, chutný recept
Múka je základnou surovinou v mnohých druhoch jedál a receptov. Vyrába sa z mletého obilia, ako sú pšenica, raž, kukurica, jačmeň a mnohé ďalšie. Múka je bohatá na sacharidy, ktoré slúžia ako zdroj energie pre organizmus. Používa sa na prípravu rôznych druhov jedál, ako sú napríklad chlieb, cestoviny, koláče, pečivo a mnohé ďalšie. Jeho výhodou je, že má vysokú zahusťovaciu silu a pomáha zlepšiť textúru a chuť jedál. Existujú rôzne druhy múk, ktoré sa líšia svojou štruktúrou a nutričnou hodnotou. Medzi najznámejšie patrí pšeničná múka, ktorá je všeobecne používaná v mnohých druhoch jedál a receptov. Ak hľadáte jednoduchý spôsob, ako zlepšiť chuť a textúru vašich jedál a pridať do nich novú prísadu, múka je pre vás skvelou voľbou.
Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk
Vyprážaný patizón je lahodným a populárnym pokrmom, ktorý si získal obľubu nielen v kuchyni strednej Európy, ale aj v rôznych častiach sveta. Patizón je zelenina… Čítať viac »Vyprážaný patizón, chutný recept
Pivo je jednou z najobľúbenejších letných ingrediencií nielen na pitie, ale aj v kuchyni. Od pikantných marinád po sladké dezerty, pivo môže ponúknuť unikátnu chuť… Čítať viac »Pivo v kuchyni, rozmanité recepty s týmto obľúbeným letným nápojom
Cupcakes sú obľúbené miniatúrne koláčiky, ktoré sú rovnako chutné, ako aj dekoratívne. Sú ideálne na oslavy, narodeniny alebo jednoducho ako sladká odmena. Tento recept je… Čítať viac »Najlepší základný recept na cupcake, jednoduchý postup a príprava
Basque cheesecake je sladký dezert, ktorý pochádza zo Španielska. Má nepravidelný tvar, tmavohnedú kôru a krémovú vnútornú časť. Tento cheesecake sa pripravuje z jednoduchých ingrediencií,… Čítať viac »Basque cheesecake, originálny recept
Karamelový cheesecake s pekanovými orechmi je dokonalým dezertom pre tých, ktorí milujú sladkosti a orechy. Tento cheesecake má krémovú a lahodnú karamelovú chuť s krehkými… Čítať viac »Karamelový cheesecake s pekanovými orechmi, fantastický recept
Vyprážaný králik v cmarovej marináde je klasickým hlavným jedlom a pripravuje sa z mäsa králika nakrájaného na kusy a marinovaného v zmesi z cibule, cesnaku,… Čítať viac »Vyprážaný králik v cmarovej marináde, chutný recept
Vanilkové rožky sú jedným z najznámejších vianočných cukroviniek. Pôvodný recept pochádza z Rakúska, ale sú veľmi obľúbené na Slovensku, v Maďarsku, v Poľsku, v Českej… Čítať viac »Babičkine vanilkové rožky, vianočný recept
Klasický recept na francúzsku cibuľovú polievku s karamelizovanou cibuľou v chutnom vývare s toastovými krutónmi a rozpusteným syrom gruyere. Táto zdraví polievka je navyše vhodná… Čítať viac »Najlepšia francúzska cibuľová polievka, rýchly recept
Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie na krémovú hubovú polievku Postup prípravy krémovej hubovej polievky… Čítať viac »Najlepšia krémová smotanová hubová polievka, overený gazdovský recept
Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený… Čítať viac »Výborný španielsky vtáčik, originálny recept
Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie na… Čítať viac »Hortobádske palacinky, recept na pravé maďarské mäsové palacinky
Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej… Čítať viac »Originálny maďarský guláš, jednoduchý recept