Vanilkové rožky sú jedným z najznámejších vianočných cukroviniek. Pôvodný recept pochádza z Rakúska, ale sú veľmi obľúbené na Slovensku, v Maďarsku, v Poľsku, v Českej republike a dokonca aj v Taliansku. V pôvodnom rakúskom recepte sa používajú zásadne mleté mandle, ale v Česku a na Slovensku sa najčastejšie používajú vlašské orechy. Ingrediencie na…
Značka: Múka
Najlepšia francúzska cibuľová polievka – rýchly recept
Klasický recept na francúzsku cibuľovú polievku s karamelizovanou cibuľou v chutnom vývare s toastovými krutónmi a rozpusteným syrom gruyere. Táto zdraví polievka je navyše vhodná aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 7 veľkých cibúľ 2 PL olivového oleja 2 PL masla 2 ČL múky soľ 1 PL čerstvého tymiánu 1, 5 l hovädzieho vývaru…
Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept
Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja 2 šalotky 4 strúčiky cesnaku 450 g šampiňónov soľ 1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu 1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína 5 PL múky (nemusí byť) 750 ml horúceho zeleninového vývaru 1…
Výborný španielsky vtáčik – originálny recept
Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený anglickou slaninou, kyslou uhorkou, párkom a vajíčkom. Väčšinou sa podáva s ryžou alebo zemiakmi. Ingrediencie 500 g hovädzie alebo bravčové mäso 150 g slaniny 1 cibuľa 1 veľká…
Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky
Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky 4 dl mlieka 1 dl kyslej smotany 2 vetvičky petržlenu 400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia 1 stredná cibuľa 1 zelená paprika 1 paradajka 2 PL oleja …
Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept
Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule 2 ČL bravčovej masti 1 ČL rasce 2 PL papriky ¼ šálky múky 750 g hovädzieho mäsa 2 šálky hovädzieho vývaru alebo…
Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept
Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto Na dochutenie Pizza sauce Postup prípravy
Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept
Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie Postup prípravy
Výborná grécka cícerová polievka – jednoduchý a rýchly recept
Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni. Ingrediencie Postup prípravy
Loukoumades – recept na úžasné grécke donuty s medom a vlašskými orechmi
Loukoumades sú malé nadýchané medové guľôčky, ktoré sú do zlatista a chrumkava upečené. Tieto úžasné grécke donuty sa tradične podávajú namočené v horúcom medovom sirupe, posypané škoricou a ozdobené nasekanými vlašskými orechmi. Ingrediencie Na ozdobenie Postup prípravy