Značka: Múka

Babičkine vanilkové rožky – vianočný recept

Vanilkové rožky sú jedným z najznámejších vianočných cukroviniek. Pôvodný recept pochádza z Rakúska, ale sú veľmi obľúbené na Slovensku, v Maďarsku, v Poľsku, v Českej republike a dokonca aj v Taliansku. V pôvodnom rakúskom recepte sa používajú zásadne mleté ​​mandle, ale v Česku a na Slovensku sa najčastejšie používajú vlašské orechy. Ingrediencie na…

Read More

Najlepšia francúzska cibuľová polievka – rýchly recept

Klasický recept na francúzsku cibuľovú polievku s karamelizovanou cibuľou v chutnom vývare s toastovými krutónmi a rozpusteným syrom gruyere. Táto zdraví polievka je navyše vhodná aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 7 veľkých cibúľ  2 PL olivového oleja  2 PL masla   2 ČL múky  soľ  1 PL čerstvého tymiánu   1, 5 l  hovädzieho vývaru…

Read More

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept

Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja  2 šalotky  4 strúčiky cesnaku  450 g šampiňónov   soľ  1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu  1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína  5 PL múky (nemusí byť)   750 ml horúceho zeleninového vývaru  1…

Read More

Výborný španielsky vtáčik – originálny recept

Španielsky vtáčik je obľúbené jedlo pripravované z hovädzieho mäsa. Napriek svojmu menu recept nepochádza zo Španielska. Je to dusený závitok z roštenky v omáčke, naplnený anglickou slaninou, kyslou uhorkou, párkom a vajíčkom. Väčšinou sa podáva s ryžou alebo zemiakmi. Ingrediencie 500 g hovädzie alebo bravčové mäso  150 g slaniny  1 cibuľa  1 veľká…

Read More

Hortobádske palacinky – recept na pravé maďarské mäsové palacinky

Hortobágyi húsos palacsinta alebo tiež Hortobádske palacinky sa tradične pripravujú zo zvyškov duseného mäsa, no azda ešte chutnejšie sú z čerstvého mletého mäsa. Ingrediencie 150 g múky  4 dl mlieka  1 dl kyslej smotany  2 vetvičky petržlenu  400 g bravčové/teľacie stehno/kuracie prsia  1 stredná cibuľa  1 zelená paprika  1 paradajka  2 PL oleja …

Read More

Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept

Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule  2 ČL bravčovej masti   1 ČL rasce  2 PL papriky   ¼ šálky múky  750 g hovädzieho mäsa   2 šálky hovädzieho vývaru alebo…

Read More

Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept

Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto   Na dochutenie  Pizza sauce  Postup prípravy

Read More

Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept

Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Výborná grécka cícerová polievka – jednoduchý a rýchly recept

Tento výdatný, jednoduchý a mimoriadne upokojujúci recept na grécku cícerovú polievku revithia je bezpochyby dokonalým jedlom na chladné zimné dni. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Loukoumades – recept na úžasné grécke donuty s medom a vlašskými orechmi

Loukoumades sú malé nadýchané medové guľôčky, ktoré sú do zlatista a chrumkava upečené. Tieto úžasné grécke donuty sa tradične podávajú namočené v horúcom medovom sirupe, posypané škoricou a ozdobené nasekanými vlašskými orechmi. Ingrediencie Na ozdobenie  Postup prípravy

Read More

Svetové recepty ✅