Vyskúšajte recept na jednu z mnohých klasických polievok, ktoré nesmú chýbať na vianočnom stole. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Nové korenie
Zavárané huby v sladkokyslom náleve – overený recept
Nazbierali ste plný košík húb a neviete čo s nimi? Zavarte ich! Ingrediencie Očistené a nakrájané huby 1 – 2 ks cibule 250 ml vody 80 ml octu 2 PL kryštálového cukru 2 malé bobkové listy 4 guličky nového korenia 8 guličiek celého čierneho korenia horčicové semienka ½ ČL soli Postup prípravy Poháre poriadne…
Kuriatková polievka na kyslo – originálny hubársky recept
Obľúbená polievka všetkých hubárov. Čo s košíkom plným chutných kuriatok? Určite príprava tejto vynikajúcej polievky, ktorú si zamilujete. Ingrediencie 250 g čerstvých kuriatok 1 veľká cibuľa alebo 2 šalotky 2 väčšie zemiaky 1 l hubový vývar alebo zeleninový 2 PL bravčová masť alebo olivový olej 250 ml smotana na šľahanie Podľa chuti ocot …
Najlepší boršč – overený domáci recept
Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie 500 g hovädzie mäso s kosťou 2 ks mrkva 2 ks petržlen …
Halloweenske koláčiky – recept na Jack-O‘-Lantern cookies
Rozkošná halloweenska pochúťka, ktorú si každý zamiluje. Ingrediencie 350 g hladkej múky ¾ ČL mletej škorice ¾ ČL mletého zázvoru ¾ ČL muškátového orieška ¾ ČL mletého nového korenia alebo klinčekov 1 ČL prášok do pečiva Štipka soli 120 g zmäknutého masla 100 g kryštálový cukor 100 g hnedý cukor 1 veľké vajce …
Najlepšia starkina plnená paprika – originálny maďarský recept
Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnať si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa …
Najlepšia paradajková polievka so syrom – klasický a rýchly recept
Paradajková polievka je polievka s paradajkami ako primárnou zložkou. Môže byť podávaná teplá alebo studená a môže byť vyrobená rôznymi spôsobmi. Ingrediencie 1 cibuľa Olivový olej 70 g paradajkový pretlak 450 g pasírovaných paradajok alebo lúpané paradajky v konzerve soľ bobkový list mleté čierne korenie nové korenie 1 l zeleninový vývar cukor kryštálový škorica…
Tradičný a poctivý segedínsky guláš – fantastický maďarský recept
Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä ústnym podaním zmenil na segedínsky guláš. Ochutnajte aj vy tento fantastický pokrm, ktorý je veľmi obľúbený hlavne v maďarskej kuchyni, ale vo veľkom sa pripravuje aj na Slovensku a v Českej republike. Ingrediencie…
Pravé grécke hovädzie stifado – originálny a chutný recept
Stifado je v podstate pomaly varený grécky guláš vyrobený z hovädzieho mäsa, varený v paradajkovej omáčke. Tento chutný pokrm sa môže variť celé hodiny, kým omáčka poriadne nezhustne a šťavnaté mäsité kúsky sa vám v ústach nerozpadnú. Ingrediencie Postup prípravy
Domáca slepačia polievka, najlepšia nedeľná slepačia polievka, svadobná, slávnostná, zdravá
Čo je lepšie ako fantastický nedeľný vývar so slížami? Slepačia polievka je od nepamäti obľúbeným jedlom na stole nielen v slovenských rodinách. Základom silného a zdravého vývaru je slepačie mäso, ktoré by sa malo ideálne variť vo vode niekoľko hodín spolu so zeleninou podľa chuti. Polievka sa podáva za horúca spolu s cestovinou…