Značka: Nové korenie

Najlepší boršč – overený domáci recept

Boršč je tradičná polievka, ktorá sa varí už dlhé roky vo viacerých krajinách východnej Európy. Každá gazdinka má svoj obľúbený recept a preto existuje nespočetné množstvo rôznych variácií. Boršč je jednou z tých polievok, ktoré bez problémov zasýtia celú rodinu. Ingrediencie  500 g hovädzie mäso s kosťou  2 ks mrkva  2 ks petržlen …

Read More

Halloweenske koláčiky – recept na Jack-O‘-Lantern cookies

Rozkošná halloweenska pochúťka, ktorú si každý zamiluje. Ingrediencie 350 g hladkej múky  ¾ ČL mletej škorice ¾ ČL mletého zázvoru ¾ ČL muškátového orieška ¾ ČL mletého nového korenia alebo klinčekov  1 ČL prášok do pečiva  Štipka soli  120 g zmäknutého masla  100 g kryštálový cukor  100 g hnedý cukor  1 veľké vajce …

Read More

Najlepšia starkina plnená paprika – originálny maďarský recept

Lahodná plnená paprika s mletým mäsom je najlepšia s knedľou, ale podľa chuti môžete ako prílohu použiť aj zemiaky alebo chlieb. Tento pokrm sa väčšinou pripravuje v lete, ale vychutnaj si ho v podstate môžete kedykoľvek. Plný hrniec plnenej papriky väčšinou vydrží aj niekoľko dní. Ingrediencie Plnená paprika 500 g mletého bravčového mäsa  …

Read More

Najlepšia paradajková polievka so syrom – klasický a rýchly recept

Paradajková polievka je polievka s paradajkami ako primárnou zložkou. Môže byť podávaná teplá alebo studená a môže byť vyrobená rôznymi spôsobmi. Ingrediencie 1 cibuľa  Olivový olej  70 g paradajkový pretlak  450 g pasírovaných paradajok alebo lúpané paradajky v konzerve  soľ  bobkový list  mleté čierne korenie   nové korenie  1 l zeleninový vývar  cukor kryštálový  škorica…

Read More

Tradičný a poctivý segedínsky guláš – fantastický maďarský recept

Historici tvrdia, že guláš sa zrodil vo Viedni a jeho pôvodný názov bol Székely-gulyás, ktorý sa v tomto období najmä ústnym podaním zmenil na segedínsky guláš. Ochutnajte aj vy tento fantastický pokrm, ktorý je veľmi obľúbený hlavne v maďarskej kuchyni, ale vo veľkom sa pripravuje aj na Slovensku a v Českej republike. Ingrediencie…

Read More

Pravé grécke hovädzie stifado – originálny a chutný recept

Stifado je v podstate pomaly varený grécky guláš vyrobený z hovädzieho mäsa, varený v paradajkovej omáčke. Tento chutný pokrm sa môže variť celé hodiny, kým omáčka poriadne nezhustne a šťavnaté mäsité kúsky sa vám v ústach nerozpadnú. Ingrediencie 1 kg hovädzieho mäsa 1,5 kg šalotky 1/4 šálky olivového oleja 3/4 šálky červeného vína…

Read More

Domáca slepačia polievka, najlepšia nedeľná slepačia polievka, svadobná, slávnostná, zdravá

Čo je lepšie ako fantastický nedeľný vývar so slížami? Slepačia polievka je od nepamäti obľúbeným jedlom na stole nielen v slovenských rodinách. Základom silného a zdravého vývaru je slepačie mäso, ktoré by sa malo ideálne variť vo vode niekoľko hodín spolu so zeleninou podľa chuti. Polievka sa podáva za horúca spolu s cestovinou…

Read More