Preskočiť na obsah

Olej

Olej je tekutá látka, ktorá sa používa v kuchyni na prípravu jedál, na pečenie a varenie. V kuchyni sa používa množstvo rôznych druhov olejov, ako napríklad slnečnicový, repkový, olivový, kokosový, rastlinný či arašidový olej. Každý z nich má svoje špecifické vlastnosti a charakteristiku, ktoré môžu ovplyvniť chuť a vôňu pripravovaných jedál. Olej sa tiež používa v kozmetike a liekoch.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Vyprážané šampiňóny, najlepší recept

Vyprážané šampiňóny, najlepší recept

Vyprážané šampiňóny v trojobale predstavujú výnimočnú kombináciu čerstvých šampiňónov, chrumkavého obalu a lákavej krehkosti. Ich príprava je relatívne jednoduchá, no výsledkom je obdivuhodne chrumkavý a… Čítať viac »Vyprážané šampiňóny, najlepší recept

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Slivková bublanina predstavuje šťavnatý a lahodný dezert, ktorý sa za posledné desaťročia stáva neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, popoludňajších kávičiek či nedeľných obedov po celom Slovensku… Čítať viac »Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina je tradičným európskym dezertom, obzvlášť obľúbeným v krajinách strednej Európy ako je Slovensko a Česká republika. Táto lahodná pochúťka kombinuje jemnosť cesta… Čítať viac »Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept