Olej je tekutá látka, ktorá sa používa v kuchyni na prípravu jedál, na pečenie a varenie. V kuchyni sa používa množstvo rôznych druhov olejov, ako napríklad slnečnicový, repkový, olivový, kokosový, rastlinný či arašidový olej. Každý z nich má svoje špecifické vlastnosti a charakteristiku, ktoré môžu ovplyvniť chuť a vôňu pripravovaných jedál. Olej sa tiež používa v kozmetike a liekoch.
Grilovaná kukurica s medom a limetkou je fantastickým receptom, ktorý prináša do jedla skvelú kombináciu sladkosti, kyslosti a korenistosti. Táto…
Rebarborová bublanina je klasický a obľúbený dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru na vytvorenie lahodného sladkého zážitku. Tento dezert sa vyznačuje…
Rebarborové muffiny sú vynikajúci sladký dezert, ktorý využíva sezónnu rebarboru. Majú lahodnú kombináciu sladkej a kyslej chuti a sú ideálnym…
Potrebujete upiecť niečo rýchle a jednoduché? Riešením je hrnčekový koláč, ktorý dokážete podávať do 30 minút. Je hneď hotový, nezašpiníte…
Hrnčeková bublanina s ovocím je vynikajúce dezertné jedlo, ktoré sa jednoducho a rýchlo pripravuje. Tento dezert môže obsahovať rôzne druhy…
Gordon blue je jedno z najznámejších jedál z mäsa, ktoré sa skladá z plátov mäsa, ktoré sú naplnené syrom a…
Pesto z medvedieho cesnaku je chutné a zdravé zeleninové pesto, ktoré sa vyrába z čerstvých listov medvedieho cesnaku, orechov, syra…
Prevrátený ananásový cheesecake je skvelá kombinácia tradičného ananásový koláča a krémovej ananásovej náplne. Tento dezert má dokonalú rovnováhu medzi sladkou…
Vyprážaný králik v cmarovej marináde je klasickým hlavným jedlom a pripravuje sa z mäsa králika nakrájaného na kusy a marinovaného…
Vyskúšajte tento výborný recept na vyprážaného kapra s bielym vínom, ktorý určite oživí vašu vianočnú večeru. Ingrediencie 4 – 5…
Vianočná klasika, ktorá by nemala chýbať na žiadnom štedrovečernom stole. Ingrediencie 4 – 5 kúskov kapra Mlieko Soľ 100 g…
Vyskúšajte tento overený recept na vyprážaného lososa, ktorý je vhodným jedlom na Vianoce ale aj Veľkú noc. Ak máte radi…