Značka: Olivový olej

Pečený zajac na víne a cesnaku – chutný recept

Vyskúšajte tento výborný recept na pečeného zajaca na víne a cesnaku, ktorý je ideálny na prípravu nedeľného obeda. Táto chutná delikatesa bude mať určite obrovský úspech. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Talianske citrónové koláčiky – vianočný recept

Talianske citrónové sušienky sú tradičnou juhotalianskou pochúťkou. Pôvodne sa podávali na svadbách, ale teraz sa bežne vyskytujú aj na vianočnom alebo veľkonočnom stole. Ingrediencie Cesto  Poleva  Postup prípravy

Read More

Pečený falafel s pikantným tahini dipom – vegánsky recept

Chrumkavé zvonku a jemné vo vnútri. Tieto pečené falafel guľôčky si určite obľúbite. Sú veľmi chutné aj samostatne, ale môžete ich jesť s hummusom, pita chlebíkom alebo so zeleninou. Recept je vhodný pre vegánov aj vegetariánov. Ingrediencie Falafel  Tahini omáčka  Postup prípravy

Read More

Brokolicové cestoviny s čedarom – chutný recept pre deti

Ak milujete výborné recepty, ktoré sú rýchle na prípravu, ste na správnom mieste. Tieto krémové cestoviny sú akousi verziou mac & cheese, ale ešte jednoduchšie a lepšie. Brokolicové cestoviny sú ideálnym jedlom pre deti. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Kurací stroganov so šampiňónmi – overený recept

Vyskúšajte túto chutnú alternatívu ku klasickému hovädziemu stroganovu. Táto kuracia verzia s hubami je rovnako dobrá, o niečo ľahšia ako originál, ale stále výborná. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Kuracia Fricassee – originálny recept

Toto jedlo z kuracích stehien bude už navždy vašim obľúbeným. Smotanová omáčka je naozaj úžasná a budete sa po nej zalizovať ešte týždeň. Ingrediencie Postup prípravy

Read More

Kuracie Cacciatore s hubami – pravý taliansky recept

Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako „Lovec“. Toto jedlo sa stalo populárnym počas renesancie v 14. storočí a využívalo sa na kŕmenie lovcov, ktorí boli dlho preč. Jedlo si pripravovali vďaka mäsu, hubám a bylinkám, ktoré nazbierali počas cesty. Ingrediencie Postup…

Read More

Hubové ragú s polentou – výborný recept

Skvelé jedlo pre všetkých milovníkov húb, ktoré zvládnete pripraviť v priebehu 30 minút. Ak nemáte k dispozícií čerstvé lesné huby, môžete použiť akékoľvek iné podľa chuti. Ingrediencie Ragú   Polenta  Postup prípravy

Read More

Portobello Burger – vegánsky recept

Dobrý vegánsky burger nemusí byť nudný a tento jednoduchý hubový burger naozaj nudný nie je. Marináda na ňom vyzdvihne všetky chute vašich obľúbených hamburgerov, takže mäso vám už nikdy nebude chýbať. Ingrediencie 4 portobello huby  80 ml olivový olej  2 strúčiky cesnaku  ½ ČL mletých horčicových semien  1 PL Worcester omáčka   4 žemle …

Read More

Krémová kuracia Marsala s hubami – originálny recept

Kuracia Marsala je klasické taliansko-americké jedlo, ktoré je dokonale krémové a neodolateľné. Ingrediencie 120 g hladká múka  4 ks kuracie prsia bez kože  2 PL masla  1 PL olivového oleja  230 g šampiňónov alebo iných húb  2 strúčiky cesnaku  150 ml bieleho vína  200 ml kuracieho vývaru   120 ml smotana na šľahanie  Soľ …

Read More

Svetové recepty ✅