Hľadáte nový lahodný spôsob ako pripraviť špagety? Práve ste ho našli. Vyskúšajte úžasné zapečené špagety, ktoré sú dokonalé vďaka roztopenej vrstve syra navrchu. Ingrediencie Olej na vymazanie pekáča 200 g špagety 2 PL olivový olej 1 žltá cibuľa 2 strúčiky cesnaku 450 g mletého hovädzieho mäsa soľ mleté čierne korenie oregano tymián 1 plechovka…
Značka: Oregano
Cuketové mini pizze – rýchly recept
Cuketové mini pizze sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť pizze s použitím chutného zeleninového základu. Cuketové mini pizze dokážete pripraviť len za 30 minút. Sú skvelým občerstvením, chutnou prílohou alebo dokonca aj hlavným jedlom. Ingrediencie 1 extra veľká cuketa Olivový olej ¼ ČL soli ¼ ČL čierneho korenia ¼ ČL cesnakového prášku …
Zdravé cuketové lasagne s mäsom – jednoduchý recept
Lasagne sú typické talianske cestoviny, ktoré sa spoja s ostatnými ingredienciami a potom sa pečú v rúre. Výsledné zapečené cestoviny sa nakrájajú na štvorcové porcie a hneď podávajú. Vychutnajte si toto originálne talianske jedlo s cuketou a vyskúšajte náš jednoduchý recept. Ingrediencie 1 kg cukety 1 cibuľa 1 – 2 strúčiky cesnaku 500…
Vegetariánska musaka s cuketou a baklažánom – originálny recept
Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na vegetariánsku Moussaku s cuketou. Ingrediencie 2 stredné baklažány Soľ 3 zemiaky 2 veľké cukety olivový olej Bešamel ⅓ hrnčeka + 2 polievkové lyžice olivový olej ⅔ hrnčeka hladkej múky ½…
Zapečená cuketa s parmezánom a tymianom – jednoduchý a chutný recept
Chrumkavá, jemná pečená cuketa so zlatistou kôrkou z čerstvo nastrúhaného parmezánu, tymiánu a oregana. Tieto cuketové tyčinky s talianskou príchuťou potešia každého maškrtníka. Ingrediencie 3 až 4 cukety Extra panenský olivový olej Parmezánovo-tymiánová zmes ½ hrnčeka strúhaného parmezánu 2 ČL čerstvého tymiánu 1 ČL sušeného oregana ½ ČL sladkej papriky ½ ČL čierneho…
Recept na plnené talianske ravioli s omáčkou
Ravioli sú typom cestovín, ktoré obsahujú plnku obalenú v tenkom cestovinovom cestíčku. Zvyčajne sa podávajú vo vývare alebo s omáčkou a vznikli ako tradičné jedlo v talianskej kuchyni. Ingrediencie 600 g tekvice 5-6 šalotiek 3-4 strúčiky cesnaku 1 polievková lyžica olivového oleja 60 g vlašských orechov 100 g parmezánu Vetvička oregana 250 g hladkej…
Pravá talianska focaccia – overený recept na tradičný nadýchaný taliansky chlieb
Ako pripraviť ten najlepší taliansky chlieb focaccia, ktorý je zvonka dokonale chrumkavý a vnútri mäkký a lahodný? Tento jednoduchý recept je ideálny pre začiatočníkov aj skúsených pekárov chleba. Ingrediencie Postup prípravy
Gratinované zemiaky s feta syrom – originálny grécky recept
Predstavte si lahodné vrstvy tej najkrémovejšej omáčky na báze bešamelu, sladkej karamelizovanej cibuľky, pikantného a slaného syra feta a jemných zemiakov, doplnených chrumkavou slaninou a parmezánom. Ingrediencie Postup prípravy
Baklažán plnený hovädzím mäsom – recept na tradičnú grécku pochúťku
Tento tradičný grécky recept na baklažáne vás určite ohromí! Melitzanes papoutsakia je grécke jedlo, ktoré dostalo svoj názov podľa podobnosti svojho tvaru s topánkami. Chuť a ingrediencie použité na tento recept sú veľmi podobné obľúbenému gréckemu jedlu musaka. Ingrediencie Na bešamelovú omáčku Na zemiakovú kašu Postup prípravy
Výborný, klasický a originálny grécky šalát s feta syrom a lahodnými olivami
Grécky šalát je populárnou súčasťou gréckej kuchyne. Tento šalát sa pripravuje z hrubo nasekaných kusov paradajok, uhoriek, cibule, syru feta a olív. Bežne sa potom dochucuje soľou a oreganom a zalieva olivovým olejom. Niekedy sa do šalátu pridávajú aj kapary. Ingrediencie Postup prípravy