Paprika je korenie s jemnou chuťou a sladkastou arómou, ktoré sa používa na dochutenie a obohatenie chuti rôznych jedál. Môže byť mletá alebo celá a existuje v mnohých variantoch s rôznou silou a farbou, napríklad sladká paprika, pálivá paprika alebo mletá sladká paprika. Používa sa najmä v kuchyniach rôznych krajín, ako sú napríklad Maďarsko, Turecko, Mexiko a Španielsko. Paprika obsahuje vysoký podiel vitamínu C a karoténov a má množstvo zdravotných výhod, ako sú napríklad podpora imunitného systému, lepšie trávenie a zlepšenie cirkulácie krvi.
Čalamáda je tradičná slovenská zeleninová zmes, ktorá svojimi bohatými chuťami a farbami zahrieva srdcia a stoly nielen doma na Slovensku, ale aj v širšom stredoeurópskom… Čítať viac »Klasická čalamáda, najlepší recept
Zeleninové lečo je tradičné slovenské jedlo, ktorého hlavnými ingredienciami sú paradajky, papriky a cibuľa. Táto jednoduchá a výživná pokrmová kombinácia je obľúbená pre svoju chuť… Čítať viac »Najlepší recept na lečo
Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso. Ingrediencie na… Čítať viac »Výborný hlivový guláš, overený recept
V tomto rýchlom recepte si ukážeme ako vyrobiť dresing z Gorgonzoly. Jednoduchý, extra krémový a plný chuti, ideálny do šalátov alebo ako dip. Ingrediencie na… Čítať viac »Krémový gorgonzola dresing, rýchly recept