Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso. Ingrediencie 500 g hliva ustricová 1 cibuľa 4 väčšie zemiaky 1 strúčik cesnaku 1 konzerva leča alebo papriky a paradajky Mleté čierne korenie Majorán Soľ Mletá červená paprika Rasca drvená 1…
Značka: Paprika
Jemná krémová brokolicová polievka – najlepší recept
Táto krémová brokolicová polievka je veľmi výživná, plná chuti a vyrobená z jednoduchých ingrediencií za menej ako 30 minút. Navyše je úplne bezlepková a prispôsobená pre vegánov. Ingrediencie Cca 700 g brokolice so stonkami 2 PL ghee 1 cibuľa 4–6 strúčikov cesnaku 3 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru 1 hrnček mandľového mlieka ½…
Krémový gorgonzola dresing – rýchly recept
V tomto rýchlom recepte si ukážeme ako vyrobiť dresing z Gorgonzoly. Jednoduchý, extra krémový a plný chuti, ideálny do šalátov alebo ako dip. Ingrediencie 1/2 hrnčeka majonézy 1/4 hrnčeka kyslej smotany 1/2 hrnčeka rozdrobeného syra gorgonzola 1 strúčik cesnaku 1 malá šalotka 1 PL bieleho octu 2 PL nasekanej pažítky 1/4 ČL soli …
Diabolské ľadvinky – originálny anglický recept na Devilled kidneys
Devilled kidneys sú viktoriánsky britský raňajkový pokrm pozostávajúci z jahňacích obličiek uvarených v korenistej omáčke, označovanej ako „devilling“. Ingrediencie 2 krajce chleba 2 PL oleja 4 jahňacie obličky 1 PL papriky 1–2 PL celozrnnej horčice 25 ml škótskej whisky 3 lyžice smotany na šľahanie 1 PL čerstvej petržlenovej vňate Morská soľ a čerstvo…
Recept na indické butter chicken – lahodné maslové kura s chlebom Naan
Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy. Ingrediencie 2 PL masla 1 stredná cibuľa 4 strúčiky cesnaku 2 ČL garam masala 2 ČL červeného kari 1/2 ČL čili prášku 1 ČL…
Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou – originálny indický recept
Toto úžasné kokosové krevetové kari je také chutné a jednoduché, že ho môžete mať na svojom jedálenskom stole doslova za chvíľu. Jedlo je plné aromatických korenín a lahodných kreviet, vďaka čomu je ideálnym jedlom, ak máte chuť trochu experimentovať v kuchyni. Ingrediencie 2 lyžice masla 1/2 strednej cibule 1 l kurací vývar 500…
Maďarská plnená kapusta – originálny recept
Plnená kapusta je typickým jedlom, z ktorého má každý svoj osvedčený recept a každý ho pripravuje trochu inak. existuje veľa verzií a všetky sú dobré. Vyskúšajte si s nami práve tento. Ingrediencie 1/4 šálky ryže 500 g mletého bravčového mäsa 250 g mletého hovädzieho mäsa 2 strúčiky cesnaku 2 stredné cibule 1 veľké…
Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept
Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule 2 ČL bravčovej masti 1 ČL rasce 2 PL papriky ¼ šálky múky 750 g hovädzieho mäsa 2 šálky hovädzieho vývaru alebo…
Najlepšie lasagne – jednoduchý a výborný taliansky recept
Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Ingrediencie Na bolonskú omáčku 4 plátky slaniny 2 stredne veľké cibule 2 strúčiky cesnaku 2 mrkvy 2 stonky zeleru Olivový olej 500 g mleté jahňacie mäso 2 plechovky drvených paradajok …
Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept
Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto Na dochutenie Pizza sauce Postup prípravy