Značka: Paprika

Jemná krémová brokolicová polievka – najlepší recept

Táto krémová brokolicová polievka je veľmi výživná, plná chuti a vyrobená z jednoduchých ingrediencií za menej ako 30 minút. Navyše je úplne bezlepková a prispôsobená pre vegánov. Ingrediencie Cca 700 g brokolice so stonkami  2 PL ghee  1 cibuľa  4–6 strúčikov cesnaku  3 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru  1 hrnček mandľového mlieka   ½…

Read More

Krémový gorgonzola dresing – rýchly recept

V tomto rýchlom recepte si ukážeme ako vyrobiť dresing z Gorgonzoly. Jednoduchý, extra krémový a plný chuti, ideálny do šalátov alebo ako dip. Ingrediencie 1/2 hrnčeka majonézy  1/4 hrnčeka kyslej smotany  1/2 hrnčeka rozdrobeného syra gorgonzola   1 strúčik cesnaku  1 malá šalotka   1 PL bieleho octu  2 PL nasekanej pažítky  1/4 ČL soli …

Read More

Diabolské ľadvinky – originálny anglický recept na Devilled kidneys

Devilled kidneys sú viktoriánsky britský raňajkový pokrm pozostávajúci z jahňacích obličiek uvarených v korenistej omáčke, označovanej ako „devilling“. Ingrediencie 2 krajce chleba  2 PL oleja  4 jahňacie obličky  1 PL papriky  1–2 PL celozrnnej horčice  25 ml škótskej whisky  3 lyžice smotany na šľahanie  1 PL čerstvej petržlenovej vňate  Morská soľ a čerstvo…

Read More

Recept na indické butter chicken – lahodné maslové kura s chlebom Naan

Maslové kura je jedným z najobľúbenejších karí na svete, a predsa jedným z najjednoduchších. Kuracie mäso je neuveriteľne jemné a omáčka taká lahodná, že ju budete chcieť jesť navždy. Ingrediencie 2 PL masla  1 stredná cibuľa  4 strúčiky cesnaku  2 ČL garam masala  2 ČL červeného kari  1/2 ČL čili prášku  1 ČL…

Read More

Krevetové kari s kokosovým mliekom a ryžou – originálny indický recept

Toto úžasné kokosové krevetové kari je také chutné a jednoduché, že ho môžete mať na svojom jedálenskom stole doslova za chvíľu. Jedlo je plné aromatických korenín a lahodných kreviet, vďaka čomu je ideálnym jedlom, ak máte chuť trochu experimentovať v kuchyni. Ingrediencie 2 lyžice masla  1/2 strednej cibule  1 l kurací vývar  500…

Read More

Maďarská plnená kapusta – originálny recept

Plnená kapusta je typickým jedlom, z ktorého má každý svoj osvedčený recept a každý ho pripravuje trochu inak. existuje veľa verzií a všetky sú dobré. Vyskúšajte si s nami práve tento. Ingrediencie 1/4 šálky ryže 500 g mletého bravčového mäsa  250 g mletého hovädzieho mäsa  2 strúčiky cesnaku  2 stredné cibule  1 veľké…

Read More

Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept

Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule  2 ČL bravčovej masti   1 ČL rasce  2 PL papriky   ¼ šálky múky  750 g hovädzieho mäsa   2 šálky hovädzieho vývaru alebo…

Read More

Najlepšie lasagne – jednoduchý a výborný taliansky recept

Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Ingrediencie Na bolonskú omáčku 4 plátky slaniny  2 stredne veľké cibule  2 strúčiky cesnaku  2 mrkvy  2 stonky zeleru  Olivový olej  500 g mleté jahňacie mäso   2 plechovky drvených…

Read More

Pravá talianska pizza Margherita – rýchly recept

Pizza Margherita je typická neapolská pizza, vyrobená z paradajok, syra mozzarella, čerstvej bazalky, soli a extra panenského olivového oleja. Ingrediencie Na cesto   500 g múky   Soľ   300 ml vlažná voda   7 g sušeného droždia   1/2 ČL cukru   30 ml olivového oleja  Na dochutenie  Pizza sauce  1 šálka syra Mozzarella,   strúhaná Hrsť lístkov bazalky  …

Read More

Tradičná grécka fazuľová polievka Fasolada – overený recept

Grécka fazuľová polievka je veľmi výživná a sýta. Fazuľa je bohatá na vlákninu, ktorá v kombinácii s vodou alebo tekutinou spôsobí, že sa budete dlhšie cítiť sýti. Fasolada je polievka s vysokým obsahom bielkovín, železa a vitamínu B. Ingrediencie 500 g suchej bielej fazule   3-4 mrkvy  1 veľkú bielu cibuľu   3 stonky zeleru  130 ml…

Read More