Značka: Paradajky

Avokádový šalát s kuracím mäsom – fitness recept

Výnimočný a chutný avokádový šalát s kuracím mäsom, ktorý si určite zamilujete. Ingrediencie 2 vykostené kuracie prsia bez kože  2 avokáda  1 malé mango   1 hrnček datlových paradajok  1/2 hrnčeka kukurice  1/4 červenej cibule  Dresing  1/4 hrnčeka šťavy z limetky  3 PL olivový olej  2 PL čerstvo nasekaného koriandra  1 PL mleté ​​jalapeño …

Read More

Cuketový quiche alebo slaný cuketový koláč – jednoduchý recept

Jednoduchý recept na cuketový quiche bez kôrky s čerstvými bylinkami, paradajkami a šalotkou. Ingrediencie 1 paradajka   olivový olej   1 cuketa  3 šalotky  soľ   čierne mleté korenie  1 ČL mletej červenej papriky  65 g  strúhanej mozzarelly  2 PL strúhaného parmezánu   3 vajcia  160 ml mlieka  ¼ ČL prášku do pečiva  65 g hladkej múky  petržlenová…

Read More

Cuketové mini pizze – rýchly recept

Cuketové mini pizze sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť pizze s použitím chutného zeleninového základu. Cuketové mini pizze dokážete pripraviť len za 30 minút. Sú skvelým občerstvením, chutnou prílohou alebo dokonca aj hlavným jedlom. Ingrediencie 1 extra veľká cuketa   Olivový olej   ¼ ČL soli  ¼ ČL čierneho korenia  ¼ ČL cesnakového prášku …

Read More

Zemiaky z Bombaja – overený indický recept na Bombay potatoes

Chrumkavé zvonku, nadýchané vo vnútri a bohato okorenené indickými príchuťami. Tento recept na Bombay Potatoes alebo zemiaky z Bombaja je dokonalou prílohou ku každému indickému jedlu. Ingrediencie 1 PL strúhaného zázvoru  2 veľké strúčiky cesnaku  6 veľkých paradajok  800 g nových zemiakov  3 PL slnečnicového oleja  1 veľká cibuľa  2 zelené chilli papričky …

Read More

Krémové kari z červenej repy – originálny indický recept

Cvikla je všestranná a neuveriteľne populárna zelenina. Ak ste ešte neochutnali cviklu v kari, určite vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a zdravý recept. Ingrediencie 1 PL rastlinného oleja  2 cibule  2 ČL žlté horčičné semienka  3 PL madrasovej kari pasty  1 kg ošúpanej cvikly  1 zelená paprika  400 g nakrájaných paradajok v plechovke  3 PL…

Read More

Madras kari vajíčka s ryžou – originálny indický recept

Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov. Ingrediencie 8 veľkých vajec  1/4 šálky masla  1 malá cibuľa  2 ČL kari  2 ČL paradajkovej pasty  1 strúčik cesnaku  1 šálka vody  1 plechovka krájaných paradajok  1 ČL citrónovej šťavy  500 g…

Read More

Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept

Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…

Read More

Jednoduché halászlé – recept na rybaciu polievku

Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale najčastejšie zo sumca, kapra alebo šťuky spolu so zeleninou. Najčastejšie sa podáva s bielym pečivom. Ingrediencie 1 -2 ks ostriež, kapor alebo šťuka (filet, kosti a hlava)  60 ml olivového oleja  2 cibule  1…

Read More

Najlepší perkelt – recept na výborný maďarský kurací paprikáš

Paprikáš je jedným z najklasickejších maďarských jedál. Podstatou naozaj dobrého perkeltu je jeho omáčka, preto by ste nemali šetriť cibuľou, ale ani časom. Ingrediencie 2 lyžice bravčovej masti  1 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou   2 stredne žlté cibule  2 strúčiky cesnaku  2 rímske paradajky  1 maďarská paprika nakrájaná na kocky   3-4…

Read More

Originálny maďarský guláš – jednoduchý recept

Slovo guláš pochádza z maďarského gulyás. Toto charakteristické pastierske jedlo si prisvojuje najmä maďarská kuchyňa, ale typické je aj v kuchyni chorvátskej, slovinskej, slovenskej, českej a rakúskej. Ingrediencie 2 stredné cibule  2 ČL bravčovej masti   1 ČL rasce  2 PL papriky   ¼ šálky múky  750 g hovädzieho mäsa   2 šálky hovädzieho vývaru alebo…

Read More