Dobrý vegánsky burger nemusí byť nudný a tento jednoduchý hubový burger naozaj nudný nie je. Marináda na ňom vyzdvihne všetky chute vašich obľúbených hamburgerov, takže mäso vám už nikdy nebude chýbať. Ingrediencie 4 portobello huby 80 ml olivový olej 2 strúčiky cesnaku ½ ČL mletých horčicových semien 1 PL Worcester omáčka 4 žemle …
Značka: Paradajky
Výborný hlivový guláš – overený recept
Ochutnajte výbornú hubársku delikatesu – hlivový guláš. Táto skvelá gulášová polievka je tiež ideálnym jedlom pre vegetariánov a vegánov, pretože neobsahuje žiadne mäso. Ingrediencie 500 g hliva ustricová 1 cibuľa 4 väčšie zemiaky 1 strúčik cesnaku 1 konzerva leča alebo papriky a paradajky Mleté čierne korenie Majorán Soľ Mletá červená paprika Rasca drvená 1…
Avokádový šalát s kuracím mäsom – fitness recept
Výnimočný a chutný avokádový šalát s kuracím mäsom, ktorý si určite zamilujete. Ingrediencie 2 vykostené kuracie prsia bez kože 2 avokáda 1 malé mango 1 hrnček datlových paradajok 1/2 hrnčeka kukurice 1/4 červenej cibule Dresing 1/4 hrnčeka šťavy z limetky 3 PL olivový olej 2 PL čerstvo nasekaného koriandra 1 PL mleté jalapeño …
Cuketový quiche alebo slaný cuketový koláč – jednoduchý recept
Jednoduchý recept na cuketový quiche bez kôrky s čerstvými bylinkami, paradajkami a šalotkou. Ingrediencie 1 paradajka olivový olej 1 cuketa 3 šalotky soľ čierne mleté korenie 1 ČL mletej červenej papriky 65 g strúhanej mozzarelly 2 PL strúhaného parmezánu 3 vajcia 160 ml mlieka ¼ ČL prášku do pečiva 65 g hladkej múky petržlenová…
Cuketové mini pizze – rýchly recept
Cuketové mini pizze sú skvelým spôsobom, ako si vychutnať chuť pizze s použitím chutného zeleninového základu. Cuketové mini pizze dokážete pripraviť len za 30 minút. Sú skvelým občerstvením, chutnou prílohou alebo dokonca aj hlavným jedlom. Ingrediencie 1 extra veľká cuketa Olivový olej ¼ ČL soli ¼ ČL čierneho korenia ¼ ČL cesnakového prášku …
Zemiaky z Bombaja – overený indický recept na Bombay potatoes
Chrumkavé zvonku, nadýchané vo vnútri a bohato okorenené indickými príchuťami. Tento recept na Bombay Potatoes alebo zemiaky z Bombaja je dokonalou prílohou ku každému indickému jedlu. Ingrediencie 1 PL strúhaného zázvoru 2 veľké strúčiky cesnaku 6 veľkých paradajok 800 g nových zemiakov 3 PL slnečnicového oleja 1 veľká cibuľa 2 zelené chilli papričky …
Krémové kari z červenej repy – originálny indický recept
Cvikla je všestranná a neuveriteľne populárna zelenina. Ak ste ešte neochutnali cviklu v kari, určite vyskúšajte tento jednoduchý, chutný a zdravý recept. Ingrediencie 1 PL rastlinného oleja 2 cibule 2 ČL žlté horčičné semienka 3 PL madrasovej kari pasty 1 kg ošúpanej cvikly 1 zelená paprika 400 g nakrájaných paradajok v plechovke 3 PL…
Madras kari vajíčka s ryžou – originálny indický recept
Vajcia sú skvelou zložkou kari a tento recept je plný výrazných chutí, ľahko sa pripravuje a je vhodný pre vegetariánov. Ingrediencie 8 veľkých vajec 1/4 šálky masla 1 malá cibuľa 2 ČL kari 2 ČL paradajkovej pasty 1 strúčik cesnaku 1 šálka vody 1 plechovka krájaných paradajok 1 ČL citrónovej šťavy 500 g…
Maďarský hovädzí perkelt s haluškami- overený recept
Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…
Jednoduché halászlé – recept na rybaciu polievku
Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale najčastejšie zo sumca, kapra alebo šťuky spolu so zeleninou. Najčastejšie sa podáva s bielym pečivom. Ingrediencie 1 -2 ks ostriež, kapor alebo šťuka (filet, kosti a hlava) 60 ml olivového oleja 2 cibule 1…