Pór sa často používa ako základná zložka pre prípravu polievok, omáčok, dusených jedál a šalátov. Jeho jemná chuť a sladkosť dodávajú pokrmom výnimočnú arómu. Pór je tiež výborným zdrojom vlákniny, vitamínu C, vitamínu K, kyseliny listovej a ďalších dôležitých vitamínov a minerálov. Jednou z výhod póru je jeho vysoký obsah vlákniny, ktorá prispieva k správnej tráveniu a zdravému tráviacemu systému. Obsah vitamínu C v póre zase podporuje imunitný systém a pomáha bojovať proti voľným radikálom. Vitamín K je dôležitý pre zdravie kostí a zrážanie krvi, kým kyselina listová je dôležitá pre správnu tvorbu krvi a rast buniek.
Syrovo-pórová polievka patrí medzi tie jedlá, ktoré sú nenáročné na prípravu, zároveň však poskytujú vysoký obsah výživových hodnôt a potešia svojou bohatou chutí. Je ideálnym… Čítať viac »Syrovo-pórová polievka, obľúbený recept
Krémová, upokojujúca a lahodná zemiaková polievka s chrumkavým pórom a slaným prosciuttom. Polievku môžete podávať s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie na zemiakovo-pórovú polievku Postup… Čítať viac »Lahodná zemiakovo-pórová polievka, zdravý recept