Preskočiť na obsah

Prášok do pečiva

Prášok do pečiva je dôležitou ingredienciou pri pečení rôznych druhov dezertov, koláčov a chlebov. Tento prášok sa zvyčajne vyrába zo zmiešania sódy bikarbóny a kyseliny citrónovej, ktoré sa potom v procese pečenia vyzrážajú a vytvárajú bubliny, čím pomáhajú cestu nafúknuť a získať potrebnú konzistenciu. Prášok do pečiva môže byť tiež obohatený o ďalšie ingrediencie ako napríklad kukuričný škrob. Jeho správne dávkovanie je dôležité pre dosiahnutie dokonalého výsledku pri pečení.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Slivková bublanina predstavuje šťavnatý a lahodný dezert, ktorý sa za posledné desaťročia stáva neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, popoludňajších kávičiek či nedeľných obedov po celom Slovensku… Čítať viac »Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina je tradičným európskym dezertom, obzvlášť obľúbeným v krajinách strednej Európy ako je Slovensko a Česká republika. Táto lahodná pochúťka kombinuje jemnosť cesta… Čítať viac »Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept