Preskočiť na obsah

Rastlinný olej

Rastlinný olej je tekutá tuková zložka, ktorá sa používa v mnohých receptoch na varenie a pečenie. V závislosti od typu rastliny, z ktorej sa olej získava, sa môže líšiť v chuti, farbe a vlastnostiach. Medzi najčastejšie používané druhy rastlinného oleja patria repkový, slnečnicový, kukuričný a olivový olej. Rastlinný olej sa používa na varenie, pečenie, fritovanie, ale aj ako základná ingrediencia v mnohých omáčkach a dresingoch na šaláty.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Najlepšie patizónové placky, jednoduchý recept

Najlepšie patizónové placky, jednoduchý recept

Patizón, je zeleninou, ktorá sa často podceňuje a nevyužíva sa v kuchyni tak, ako by si zaslúžila. A práve patizónové placky predstavujú vynikajúci spôsob, ako… Čítať viac »Najlepšie patizónové placky, jednoduchý recept