Vyskúšajte tento výborný recept na pečeného zajaca na víne a cesnaku, ktorý je ideálny na prípravu nedeľného obeda. Táto chutná delikatesa bude mať určite obrovský úspech. Ingrediencie Postup prípravy
Značka: Rozmarín
Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept
Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja 2 šalotky 4 strúčiky cesnaku 450 g šampiňónov soľ 1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu 1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína 5 PL múky (nemusí byť) 750 ml horúceho zeleninového vývaru 1…
Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa
Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka 2 PL olivového oleja 1 šálka nakrájanej žltej cibule 450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa 2 ČL sušeného petržlenu 1 ČL sušeného rozmarínu 1…
Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom – originálny recept
Roast beef je spôsob úpravy hovädzieho mäsa , ktorý je charakteristický pre anglickú kuchyňu. Hotový sa krája na tenké priečne plátky, spravidla sa vyžaduje príprava „medium“, s chrumkavou prepečenou kôrkou a ružovým polosurovým stredom. Ingrediencie Na yorkshirský puding 75 g hladkej múky ¼ ČL soli 2 veľké vajcia 120 ml plnotučného mlieka 4…
Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia
Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu Na pečené zemiaky Postup prípravy
Najlepší grécky gyros s bravčovou panenkou – pravý recept
Gyros je jedlo gréckeho pôvodu vyrobené z mäsa a podávané zabalené alebo plnené v pita chlebe spolu s prísadami ako paradajka, cibuľa, hranolky a tzatziky. V Grécku sa bežne vyrába z bravčového alebo niekedy aj s kuracieho mäsa, zatiaľ čo v iných krajinách sa používa aj hovädzie a jahňacie. Ingrediencie Servírovanie Postup prípravy