Značka: Rozmarín

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept

Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja  2 šalotky  4 strúčiky cesnaku  450 g šampiňónov   soľ  1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu  1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína  5 PL múky (nemusí byť)   750 ml horúceho zeleninového vývaru  1…

...

Read More

Írsky pastiersky koláč – recept na anglický mäsový koláč z mletého mäsa

Shepherd’s pie, cottage pie, alebo vo francúzskej verzii hachis Parmentier je pikantné jedlo z vareného mletého mäsa preplneného zemiakovou kašou a zapečené. Ingrediencie Mäsová plnka  2 PL olivového oleja  1 šálka nakrájanej žltej cibule  450 g chudého mletého hovädzieho mäsa alebo mletého jahňacieho mäsa  2 ČL sušeného petržlenu  1 ČL sušeného rozmarínu  1…

...

Read More

Roast beef s chrumkavými pečenými zemiakmi a yorkshirským pudingom – originálny recept

Roast beef je spôsob úpravy hovädzieho mäsa , ktorý je charakteristický pre anglickú kuchyňu. Hotový sa krája na tenké priečne plátky, spravidla sa vyžaduje príprava „medium“, s chrumkavou prepečenou kôrkou a ružovým polosurovým stredom. Ingrediencie Na yorkshirský puding   75 g hladkej múky   ¼ ČL soli   2 veľké vajcia   120 ml plnotučného mlieka   4…

...

Read More

Marinované grécke jahňacie kotlety s pečenými zemiakmi – recept na paidakia

Tradične grécke jahňacie kotlety sú marinované v olivovom oleji, horčici, čerstvom tymiane, cesnaku, citrónovej kôre a korení. Dochutíme soľou a čerstvým mletým korením a na záver dochutíme citrónom a sušeným gréckym oreganom. Ingrediencie Na marinádu  8 jahňacích kotliet   1/3 šálky olivového oleja  1 strúčik cesnaku  1 a 1/2 PL horčice  1 PL nasekaného…

...

Read More

Najlepší grécky gyros s bravčovou panenkou – pravý recept

Gyros je jedlo gréckeho pôvodu vyrobené z mäsa a podávané zabalené alebo plnené v pita chlebe spolu s prísadami ako paradajka, cibuľa, hranolky a tzatziky. V Grécku sa bežne vyrába z bravčového alebo niekedy aj s kuracieho mäsa, zatiaľ čo v iných krajinách sa používa aj hovädzie a jahňacie. Ingrediencie 1 bravčová panenka …

...

Read More