Rozmarín je aromatická bylinka, ktorá sa používa ako chuťové korenie v mnohých receptoch po celom svete. Má silnú, výraznú chuť a vôňu a je bohatý na antioxidanty a vitamíny A, C a K. Rozmarín sa často používa v kuchyni ako prísada do polievok, omáčok, šalátov, mäsových jedál a rýb. Môže sa tiež použiť na ochutenie pečeného kurčaťa, zemiakov, paradajok a cibule. Okrem kulinárskych využití sa rozmarín tradične používa aj na liečebné účely, ako je napríklad zlepšenie trávenia, zmiernenie úzkosti a zlepšenie pamäti. Rozmarín je ľahko dostupný a stojí za to ho vyskúšať vo vašich obľúbených receptoch na obohatenie ich chuti a vône.
Grilovaný marinovaný králik je ďalším skvelým receptom na prípravu hlavného jedla. Tentoraz budeme namiesto vyprážaného králika pripravovať grilovaného. Marinovanie mäsa pred grilovaním má za úlohu… Čítať viac »Grilovaný marinovaný králik, výborný recept