Značka: Šalotka

Gnocchi s kuracím mäsom a smotanou na panvici – jednoduchý recept

Vyskúšajte tento skvelý recept na krémové kura s gnocchi, ktoré sa dá pripraviť na jednej panvici. Ingrediencie 500 g vykostené kuracie prsia bez kože  soľ  mleté ​​čierne korenie  2 PL olivový olej  1 šalotka  100 g hnedé šampiňóny  2 strúčiky cesnaku  2 ČL čerstvého tymiánu  1 ČL sušené oregano  1 l kurací vývar …

...

Read More

Polenta s lesnými ​​hubmi, cesnakom a šalviou  – zdravý recept

Krémová polenta s lesnými hubami, cesnakom a šalviou. Jednoduchá vegetariánska večera, ktorá sa dá pripraviť za menej ako 30 minút. Toto jedlo je navyše úplne bezlepkové. Ingrediencie Polenta  1 hrnček jemnej polenty   4 a ½ hrnčeka zeleninového alebo kuracieho vývaru   ½ hrnčeka syra (parmezán, čedar, romano)  2 PL olivový olej alebo maslo  Soľ   Čierne…

...

Read More

Krémová karfiolová polievka s tymiánom a čedarom – originálny recept

Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov. Ingrediencie 2 šalotky  2 strúčiky cesnaku  2 PL masla alebo olivového oleja  1 hlavička karfiolu  1 menší batat  1 ČL sušeného tymiánu  soľ  mleté čierne korenie   1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru  1 hrnček strúhaného…

...

Read More

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka – overený gazdovský recept

Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru. Ingrediencie 4 PL olivového oleja  2 šalotky  4 strúčiky cesnaku  450 g šampiňónov   soľ  1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu  1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína  5 PL múky (nemusí byť)   750 ml horúceho zeleninového vývaru  1…

...

Read More

Marocká mrkvová polievka – originálny recept

Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka je jednoduchá na prípravu a očarí vás svojou lahodnou chuťou. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  2 šalotky  1 PL zázvoru  4 strúčiky cesnaku  450 g mrkvy  220 g zemiakov  1 jablko  2 hrnčeky…

...

Read More

Mrkvovo batatová polievka s kokosovým mliekom – overený thajský recept

Thajská polievka z batatov s kokosom, citrónovou trávou a zázvorom. Ľahký a zdravý recept, ktorý je vegánsky a bez lepku. Ingrediencie 1 kg batatov  2 šalotky   2 PL kokosového alebo olivového oleja   6 strúčikov cesnaku  2 – 3 stonky citrónovej trávy   1/4 hrnčeka zázvoru  1 malé chilli Serrano alebo jalapeno  1 ČL kari…

...

Read More

Krémový gorgonzola dresing – rýchly recept

V tomto rýchlom recepte si ukážeme ako vyrobiť dresing z Gorgonzoly. Jednoduchý, extra krémový a plný chuti, ideálny do šalátov alebo ako dip. Ingrediencie 1/2 hrnčeka majonézy  1/4 hrnčeka kyslej smotany  1/2 hrnčeka rozdrobeného syra gorgonzola   1 strúčik cesnaku  1 malá šalotka   1 PL bieleho octu  2 PL nasekanej pažítky  1/4 ČL soli …

...

Read More

Zaváraná strúhaná cuketa – rýchly recept

Doprajte si cuketu v akékoľvek ročné obdobie. Zaváraná strúhaná cuketa sa pripravuje veľmi rýchlo a jednoducho. Za 30 minút máte hotovo a cuketu môžete neskôr použiť ako prílohu k hamburgerom, sendvičom, alebo kedykoľvek, keď vám na ňu príde chuť. Ingrediencie Cuketa podľa veľkosti pohárov  1 šalotka  1 lyžica soli  1 strúčik cesnaku,   čerstvý…

...

Read More

Cuketový quiche alebo slaný cuketový koláč – jednoduchý recept

Jednoduchý recept na cuketový quiche bez kôrky s čerstvými bylinkami, paradajkami a šalotkou. Ingrediencie 1 paradajka   olivový olej   1 cuketa  3 šalotky  soľ   čierne mleté korenie  1 ČL mletej červenej papriky  65 g  strúhanej mozzarelly  2 PL strúhaného parmezánu   3 vajcia  160 ml mlieka  ¼ ČL prášku do pečiva  65 g hladkej múky  petržlenová…

...

Read More

Pečené tekvicové fondue – originálny recept

Poriadne nákŕmená návšteva bude vždy spokojná. Pripravte jej lahodnú pečenú tekvicu s bublajúcim trojsyrovým fondue. Úžasná pochúťka pre každú príležitosť. Ingrediencie 1 celá tekvica   Na 300 ml fondue  100 g nastrúhaného ementálu  100 g nastrúhaného gruyère syra  100 g nastrúhaného čedaru  1 PL kukuričnej múky  100 g crème fraîche  2 lyžice bieleho vína …

...

Read More