Značka: Škorica

Pravý vaječný koňak – výborný vianočný recept

Recept na domáci vaječný likér je veľmi jednoduchý a rýchly. Stačí vám len zopár ingrediencií ako je smotana, cukor, vajcia a korenie. Vaječný koňak tiež môžete pripraviť bez alkoholu pre deti. Ingrediencie 6 veľkých vaječných žĺtkov  150 g cukru  500 ml mlieka  2 celé klinčeky  Štipka škorice  250 ml smotany na šľahanie  1…

Read More

Medová bábovka – vianočný recept

Hrejivé korenie a bohatá chuť tohto jednoduchého receptu na medovú bábovku z neho robia skvelý dezert na jesenné alebo zimné mesiace. Ingrediencie 250 g hladkej múky  2 ČL prášku do pečiva  1/4 ČL sódy bikarbóny  Štipka soli  1 ČL škorice  1/4 ČL mletého nového korenia  1/4 ČL mletých klinčekov  1/4 ČL mletého muškátového…

Read More

Marocká mrkvová polievka – originálny recept

Táto marocká mrkvová polievka je okrem mrkvy doplnená tiež pomarančovou šťavou, zázvorom a hrejivým marockým korením. Vegánska a bezlepková polievka je jednoduchá na prípravu a očarí vás svojou lahodnou chuťou. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  2 šalotky  1 PL zázvoru  4 strúčiky cesnaku  450 g mrkvy  220 g zemiakov  1 jablko  2 hrnčeky…

Read More

Zdravé cuketovo čokoládové muffiny – jednoduchý recept

Čokoládové cuketové muffiny so sušenými čerešňami sú lahodnou pochúťkou a skvelým dezertom, ktorý sa hodí pre každú príležitosť. Vyskúšajte tento jednoduchý recept a vychutnajte si skvelú chuť týchto výnimočných muffinov. Ingrediencie 200 g hladkej múky  30 g kakaa  1/2 ČL sódy bikarbóny  1/2 ČL prášku do pečiva  Štipka soli  2 ČL škorice  120…

Read More

Vegetariánska musaka s cuketou a baklažánom – originálny recept

Vrstvy pečeného baklažánu, zemiakov a cukety s chutnou objemnou paradajkovo-šošovicovou omáčkou a preliate krémovou bešamelovou omáčkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a chutný recept na vegetariánsku Moussaku s cuketou. Ingrediencie 2 stredné baklažány   Soľ  3 zemiaky  2 veľké cukety  olivový olej   Bešamel  ⅓ hrnčeka + 2 polievkové lyžice olivový olej  ⅔ hrnčeka hladkej múky  ½…

Read More

Tekvicový puding – originálny recept

Vyskúšajte dokonalý domáci tekvicový puding, ktorým potešíte nielen deti, ale aj každú návštevu, ktorá ku vám príde. Nezabudnite na kopu šľahačky a nastrúhanú čokoládu, alebo inú chutnú prílohu. Ingrediencie 2 PL kukuričného škrobu  6 PL cukru  1 a ¾ hrnčeka mlieka  1 vajce  1/2 hrnčeka tekvicového pyré  1 ČL vanilky  1/2 ČL škorice …

Read More

Tekvicový chlieb – originálny recept

Tekvicový chlieb je sladký chlieb alebo dezert s tekvicovým pyré. Má podobnú konzistenciu ako banánový chlieb a je vhodný ako pochúťka po jedle alebo s hrnčekom kávy. Ingrediencie 2 hrnčeky hladkej múky  1 hrnček kryštálového cukru  1 ČL sódy bikarbóny  2 ČL prášku do pečiva  2 ČL škorice  3 vajcia  1 hrnček olivového…

Read More

Chai latte – originálny indický recept

Toto domáce chai latte je dokonalým hrnčekom čerstvo uvareného čierneho čaju, hrejivého korenia, náznaku sladkosti a extra napeneného mlieka. Je to jedna z najlepších vecí na popíjanie počas chladného, ​​sviežeho dňa. Ingrediencie 4 celé klinčeky  2 celé zrnká čierneho korenia  4 čajové vrecúška  4 lyžičky cukru  1/4 lyžičky mletého zázvoru  1 tyčinka škorice…

Read More

Studená čerešňová polievka – originálny maďarský recept

Toto maďarské jedlo je dezert prezlečený za polievku. Ideálny pokrm počas teplých letných dní, v ktorom objavíte nové a lahodné chute. Ingrediencie 500 g čerešní  8 dl vody  5 PL cukru  5 klinčekov  1 tyčinka škorice   Šťava a kôra z 0,5 citróna  5 listov citrónovej trávy  2 ČL vanilkového cukru  štipka soli  1/2…

Read More

Grécke pečené mäsové guľky v paradajkovej omáčke – overený recept na Soutzoukakia

Tradične sa soutzoukakia vyrába z mletého hovädzieho mäsa . Ak chcete, aby boli na zdravšej strane, môžete použiť chudé/nízkotučné hovädzie mäso. Ak chcete, môžete použiť aj kombináciu mletého hovädzieho a bravčového mäsa. Ingrediencie Na mäsové guľky 800 g mletého hovädzieho mäsa   4 strúčiky cesnaku  2 vajcia  2 ČL mletého kmínu   1/2 ČL škorice …

Read More