Perkelt je jedno z najznámejších maďarských jedál. Ak ste milovníkom kuracieho perkeltu, tak pri hovädzom sa budete zalizovať ešte niekoľko dní. Ingrediencie 4 plátky nahrubo nakrájanej slaniny 1 veľká žltá cibuľa 1 zelenú papriku 2 strúčiky cesnaku 1 veľká paradajka 650 g hovädzieho mäsa 4 PL kvalitnej sladkej maďarskej papriky 1 a 1/2…
Značka: Sladká maďarská paprika
Jednoduché halászlé – recept na rybaciu polievku
Halászlé sú rybacia polievka obľúbená nielen v Maďarsku ale aj u nás na Slovensku. Varí sa z rôznych rýb, ale najčastejšie zo sumca, kapra alebo šťuky spolu so zeleninou. Najčastejšie sa podáva s bielym pečivom. Ingrediencie 1 -2 ks ostriež, kapor alebo šťuka (filet, kosti a hlava) 60 ml olivového oleja 2 cibule 1…
Najlepší perkelt – recept na výborný maďarský kurací paprikáš
Paprikáš je jedným z najklasickejších maďarských jedál. Podstatou naozaj dobrého perkeltu je jeho omáčka, preto by ste nemali šetriť cibuľou, ale ani časom. Ingrediencie 2 lyžice bravčovej masti 1 kg kuracích kúskov s kosťou a kožou 2 stredne žlté cibule 2 strúčiky cesnaku 2 rímske paradajky 1 maďarská paprika nakrájaná na kocky 3-4…