Slnečnicový olej je olej, ktorý sa vyrába z semien slnečnice. Je to jeden z najčastejšie používaných olejov v kuchyni a má miernu a neutrálnu chuť. Slnečnicový olej obsahuje vitamíny E a K, ktoré sú dôležité pre zdravie pokožky a kostí, ako aj omega-6 mastné kyseliny, ktoré sú dôležité pre správnu funkciu organizmu. Slnečnicový olej sa používa na pečenie, smaženie a varenie a je vhodný pre rôzne druhy jedál, ako sú napríklad varené alebo pečené zemiaky, mäsové jedlá, zelenina, cestoviny a mnoho ďalších. Môže byť tiež použitý ako základ pre dressingy alebo omáčky. Ak hľadáte zdravý a univerzálny olej na varenie, slnečnicový olej je pre vás skvelou voľbou.
Fish and Chips je obľúbené jedlo, ktoré by sa dalo definovať aj ako vyprážaná ryba v chrumkavom cestíčku podávaná s…
Langoš je tradičný pokrm v strednej Európe, najmä v Maďarsku, Slovensku, Česku a Rakúsku. Je to druh chlebového cesta, ktorý…
Výborné tekvicové muffiny sú skvelou pochúťkou pre deti aj dospelých. Ingrediencie 175 ml slnečnicového oleja 175 g trstinového cukru 3…
Vegetariánske jedlo na párty, ktoré sa môže konzumovať ako hlavné jedlo alebo ako príloha. Tekvicové kari môžete napríklad podávať aj…
Crumpets sú malé okrúhle chlebíky alebo pagáčiky, ktoré sú približne rovnako veľké ako anglický muffin. Sú veľmi obľúbeným raňajkovým pečivom…
Kedgeree je jedlo pozostávajúce z varenej ryby, varenej ryže, petržlenu, vajca na tvrdo, kari, masla alebo smotany. Vzniklo medzi britskými…
Chrumkavé zvonku, nadýchané vo vnútri a bohato okorenené indickými príchuťami. Tento recept na Bombay Potatoes alebo zemiaky z Bombaja je…
Rančerské vajcia sú typické raňajky podávané na mexických farmách. Jedná s o tradičné mexické jedlo, ktorého základ tvorí praženica a…