Preskočiť na obsah

Smotanový syr

Smotanový syr je syr vyrobený z kyslého mlieka a smotany. Má krémovú a jemnú chuť a vôňu a používa sa v mnohých receptoch ako základ pre omáčky a náplne, ale aj ako samostatná príloha. Smotanový syr sa používa na prípravu rôznych omáčok, ako sú napríklad syrové omáčky, jogurtové omáčky alebo smotanové omáčky na cestoviny. Smotanový syr sa tiež používa na prípravu náplní do rôznych jedál, ako sú napríklad šišky plnené smotanovým syrom alebo quiche s nivou a smotanovým syrom. Smotanový syr sa dá použiť aj ako prísada do rôznych dezertov, ako sú napríklad syrové koláče, tvarohové dezerty alebo syrové krémy. Smotanový syr je bohatý na bielkoviny a vápnik a môže byť použitý ako zdravá náhrada za iné syry v jedálnom pláne. Smotanový syr môže byť použitý na rôzne spôsoby, aby sa dosiahla unikátna chuťová kombinácia.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk