Preskočiť na obsah

Sóda bikarbóna

Sóda bikarbóna je jedlá soda, ktorá sa používa ako kypriaci prostriedok pri pečení a varení. Je to biely prášok, ktorý sa po zmiešaní s kyselinou (napr. octom alebo citrónovou šťavou) uvoľňuje oxid uhličitý, ktorý zabezpečuje vykyprenie cesta. Sóda bikarbóna sa tiež používa ako prírodný čistič a neutralizátor pachu. Jej chuť je trochu slaná a horká, preto sa v receptoch používa iba v malých množstvách.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Vianočné medovníčky, pravý sviatočný recept

Vianočné medovníčky, pravý sviatočný recept

Vianočné medovníčky predstavujú nielen výnimočnú súčasť slovenských a českých vianočných tradícií, ale sú obľúbené po celom svete. Toto malé, aromatické pečivo má nádherne bohatú chuť… Čítať viac »Vianočné medovníčky, pravý sviatočný recept