Reklama

Šošovica

Šošovica je strukovina, ktorá sa používa ako príloha alebo základ pre rôzne jedlá. Je bohatá na bielkoviny a vlákninu a môže sa použiť na prípravu polievok, omáčok, šalátov alebo ako zdroj bielkovín pre vegetariánov a vegánov. Šošovica môže byť zelená, hnedá alebo červená a existuje aj niekoľko druhov, ktoré sa líšia veľkosťou a chuťou. Je dostupná sušená alebo konzervovaná vo vode.

Vegánske bolonské špagety – FIT recept

Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše…

9 septembra, 2022

Kyslá mliečna šošovicová polievka so zemiakmi – najlepší recept

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Kyslá mliečna šošovicová polievka okrem šošovice obsahuje aj šľahačkovú smotanu, zemiaky…

20 júla, 2022

Jednoduchá slovenská šošovicová polievka – najlepší recept ako od babičky

Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Môže byť vegetariánska alebo môže obsahovať mäso a hnedú, červenú, žltú,…

20 júla, 2022
Reklama