Šošovica je strukovina, ktorá sa používa ako príloha alebo základ pre rôzne jedlá. Je bohatá na bielkoviny a vlákninu a môže sa použiť na prípravu polievok, omáčok, šalátov alebo ako zdroj bielkovín pre vegetariánov a vegánov. Šošovica môže byť zelená, hnedá alebo červená a existuje aj niekoľko druhov, ktoré sa líšia veľkosťou a chuťou. Je dostupná sušená alebo konzervovaná vo vode.
Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše…
Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Kyslá mliečna šošovicová polievka okrem šošovice obsahuje aj šľahačkovú smotanu, zemiaky…
Šošovicová polievka je polievka so šošovicou ako hlavnou zložkou. Môže byť vegetariánska alebo môže obsahovať mäso a hnedú, červenú, žltú,…