Lovecké jedlo. Aj tak by sa dalo definovať kuracie Cacciatore, ktoré sa dá z taliančiny preložiť aj ako „Lovec“. Toto jedlo sa stalo populárnym počas renesancie v 14. storočí a využívalo sa na kŕmenie lovcov, ktorí boli dlho preč. Jedlo si pripravovali vďaka mäsu, hubám a bylinkám, ktoré nazbierali počas cesty. Ingrediencie Postup…
Značka: Suché biele víno
Pravé bolonské špagety s mletým mäsom – TOP recept
Špagety Bolognese sú dokonalým spôsobom, ako premeniť balenie mletého hovädzieho mäsa a špagiet na niečo, čo vás ohromí. Ingrediencie 450 g mletého hovädzieho mäsa 1 PL olivový olej 1 cibuľa 1 mrkva 1 stonkový zeler 2 strúčiky cesnaku 120 ml suché biele víno 1 plechovka drvených paradajok 3 PL paradajková pasta 500 ml hovädzí…
Pečený losos s citrónom a kôprom – FIT recept
Tento jednoduchý recept na pečeného lososa s citrónom a kôprom zaberie menej ako 30 minút. Obľúbené a rýchle jedlo, ktoré je vhodné na obed aj večeru. Vďaka jemnému pečeniu zostane ryba vlhká a doslova sa topí v ústach. Ingrediencie 2 ks filé z lososa 1 PL olivového oleja Soľ mleté čierne korenie 1…
Lahodná zemiakovo-pórová polievka – zdravý recept
Krémová, upokojujúca a lahodná zemiaková polievka s chrumkavým pórom a slaným prosciuttom. Polievku môžete podávať s množstvom chrumkavého opečeného chleba. Ingrediencie 2 póry 3 PL masla 3 PL olivový olej 4 strúčiky cesnaku ½ hrnčeka suchého bieleho vína 1 kg zemiakov 700 ml kuracieho vývaru 500 ml plnotučného mlieka 2 vetvičky čerstvého tymiánu …