Značka: Syr Parmigiano-Reggiano

Najlepšia polievka minestrone s cestovinou – originálny taliansky recept

Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová zelenina, vývar, parmezán a paradajky. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  85 g nasekanej pancetty 1 cibuľa  1 šálka na kocky nakrájaného zeleru  4 strúčiky cesnaku  4 šálky kuracieho…

...

Read More

Panzanella – rýchly a jednoduchý recept na výborný taliansky šalát

Pripravte si vlastnú verziu jedného z najznámejších toskánskych jedál, panzanelly. Je to dobrý spôsob, ako spotrebovať zvyšky, pretože sa pripravuje zo starého chleba, ktorý stačí dochutiť zrelými paradajkami a zálievkou z olivového oleja. Ingrediencie 2 šálky kociek starého chleba (podľa chuti)  ¼ šálky olivového oleja   ¼ šálky jemne nastrúhaného syra Parmigiano-Reggiano   2 šálky…

...

Read More