Preskočiť na obsah

Thajská pečená čili pasta

Thajská pečená čili pasta, známa aj ako „nam prik pao“ v thajskom jazyku, je tradičným korením používaným v thajskej kuchyni. Táto pasta je vyrobená z rôznych druhov červených čili papričiek, ktoré sa pražia, aby sa uvoľnili ich bohaté arómy a chuť. Kombinuje sa s ďalšími korenistými a aromatickými zložkami, ako je čerstvý koriander, čosnek, citrónová tráva, kaffir lime listy, krevety, ryby a iné. Výsledkom je hustá a intenzívna pasta s hrejivou a pikantnou chuťou, ktorá je charakteristická pre thajskú kuchyňu. Thajská pečená čili pasta sa používa na dochutenie rôznych jedál, ako sú kari, polievky, miešané woky, ryža a omáčky. Je to skvelý spôsob, ako pridať do jedál autentickú thajskú chuť a vôňu.