Ustricová omáčka je výrazná a intenzívna omáčka s pôvodom v ázijskej kuchyni. Je vyrobená z ustríc, ktoré sú fermentované spolu s rôznymi dochucovadlami, ako sú sójová omáčka, cukor, cesnak a iné koreniny. Táto omáčka je známa pre svoju slanú, sladkastú a oceľovú chuť, ktorá dokáže obohatiť a zvýrazniť chuť iných jedál. Ustricová omáčka je dôležitou zložkou mnohých ázijských jedál, najmä čínskych a kantonských štýlov. Je používaná na dochutenie polievok, wokových jedál, omáčok a marinád. Je tiež skvelou prísadou pre marinovanie mäsa a morských plodov, ktoré sa následne grilujú alebo smažia. Ustricová omáčka dodáva jedlám hĺbku a komplexnosť chuti. Jej slaná a bohatá aróma môže byť vynikajúcim spôsobom, ako oživiť a obohatiť vaše kulinárske skúsenosti.