Preskočiť na obsah

Vanilkový cukor

Vanilkový cukor je druh kryštálového cukru, do ktorého je pridávaný vanilkový extrakt. Používa sa ako prírodná prísada v cukrovinkách, pečive a rôznych dezertoch, ako napríklad v koláčoch, tortách, pudingoch a zmrzlinách. Jeho charakteristická chuť a vôňa po vanilke dodáva sladkým jedlám špecifickú arómu a chuť. Vanilkový cukor je bežne dostupný v obchodoch s potravinami v rôznych baleniach.

Najlepšie kuchárske knihy nájdete na Martinus.sk

Najlepšie parížske rožky bez múky, babičkin overený recept

Najlepšie parížske rožky bez múky, babičkin overený recept

Perfektné parížske rožky bez múky, známe svojou jemnou a lahodnou chuťou, sú skutočným klenotom európskej cukrárskej tradície. Predstavujú spojenie jednoduchosti a elegancie, pričom každý kúsok… Čítať viac »Najlepšie parížske rožky bez múky, babičkin overený recept

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Slivková bublanina predstavuje šťavnatý a lahodný dezert, ktorý sa za posledné desaťročia stáva neodmysliteľnou súčasťou rodinných osláv, popoludňajších kávičiek či nedeľných obedov po celom Slovensku… Čítať viac »Nadýchaná hrnčeková slivková bublanina, výborný babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková broskyňová bublanina je tradičným európskym dezertom, obzvlášť obľúbeným v krajinách strednej Európy ako je Slovensko a Česká republika. Táto lahodná pochúťka kombinuje jemnosť cesta… Čítať viac »Hrnčeková broskyňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept

Čerešňová bublanina je tradičný slovenský (ale aj český) letný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju jednoduchú prípravu a výraznú chuť čerstvých čerešní. Bublanina sa vyznačuje… Čítať viac »Hrnčeková čerešňová bublanina, najlepší babičkin recept