Značka: Vlašské orechy

Najlepšie rumové guľky z piškótového cesta – originálny vianočný recept

Čokoládové rumové guličky sú ideálne pre každý sviatočný stôl. S týmto receptom ich dokážete pripraviť rýchlo a jednoducho. Originálna nepečená pochúťka. Ingrediencie 170 g lupienkov horkej čokolády  60 g plus 40 g práškového cukru  2 PL kukuričného sirupu (prípadne medu)  115 ml rumu  Štipka soli  310 g rozdrvených piškót  110 g rozdrvených vlašských…

Read More

Orechové snehové gule – vianočný recept

Tieto sviatočné snehové guľôčkové sušienky sa vyrábajú z jemne nasekaných vlašských orechov, múky, masla a vanilky, potom sa vyvaľkajú do guľôčok a poprášia práškovým cukrom. Ingrediencie 120 g hladkej múky  175 g mletých vlašských orechov  2 PL kryštálového cukru  1 ČL vanilkového extraktu  115 g masla izbovej teploty  Štipka soli  práškový cukor na…

Read More

Čerešňovo čokoládová bábovka – rýchly recept

Čerešne a čokoláda sú prirodzenými partnermi, vďaka ktorým sú akékoľvek koláče, či dezerty úžasné. Vyskúšajte tento rýchly a jednoduchý recept a vychutnajte si čerešňovo čokoládovú bábovku. Ingrediencie 230 g zmäknutého masla  300 g cukru  3 veľké vajcia  6 PL čerešňového likéru  6 PL vody  1 ČL mandľového extraktu  450 g hladkej múky  2…

Read More

Najlepšie brownies – dokonalý FIT recept

Tieto brownies sú naozaj fantastické. Vyskúšajte tento overený recept na výborné brownies, ktoré chutia úžasne. Ingrediencie 145 g masla  250 g kryštálového cukru  80 g holandského kakaa  Štipka soli  1 ČL vanilkového extraktu  2 vajcia  65 g hladkej múky  75 g nasekaných vlašských alebo pekanových orechov  Postup prípravy Rúru si predhrejeme na 160…

Read More

Pravé maďarské šomloi halušky – kompletný recept

Tento klasický maďarský dezert je v skutočnosti maličký koláčik vyrobený z niekoľkých vrstiev piškótového a pudingového krému, posiaty hrozienkami namočenými v rume alebo sladkom tokajskom víne. Vrch koláčika sa zvyčajne zdobí šľahačkou. Ingrediencie Na obyčajnú piškótu  3 vajcia  3 PL práškového cukru  3 PL hladkej múky  1 ČL prášku do pečiva  Na kakaové…

Read More

Recept na plnené talianske ravioli s omáčkou

Ravioli sú typom cestovín, ktoré obsahujú plnku obalenú v tenkom cestovinovom cestíčku. Zvyčajne sa podávajú vo vývare alebo s omáčkou a vznikli ako tradičné jedlo v talianskej kuchyni. Ingrediencie 600 g tekvice  5-6 šalotiek  3-4 strúčiky cesnaku  1 polievková lyžica olivového oleja   60 g vlašských orechov   100 g parmezánu   Vetvička oregana   250 g hladkej…

Read More

Loukoumades – recept na úžasné grécke donuty s medom a vlašskými orechmi

Loukoumades sú malé nadýchané medové guľôčky, ktoré sú do zlatista a chrumkava upečené. Tieto úžasné grécke donuty sa tradične podávajú namočené v horúcom medovom sirupe, posypané škoricou a ozdobené nasekanými vlašskými orechmi. Ingrediencie 1 hrnček vlažnej vody   1 hrnček vlažného mlieka   15 g aktívneho sušeného droždia   450 g múky   2 PL cukru  1…

Read More