Značka: Zeler

Zeleninové fašírky – vegánsky recept

Tieto výdatné vegánske fašírky sú plné zeleniny a bielkovín. Pre skutočne lahodnú a výživnú hostinu môžete podávať s prílohou rozmarínových pečených zemiakov a ružičkového kelu pečeného v rúre. Ingrediencie 1 PL olivový olej  1/2 žltej cibule   2 stonky zeleru  1 stredná mrkva  100 g hnedé šampiňóny  400 g sterilizovaného cíceru  60 g panko…

...

Read More

Vegánske bolonské špagety – FIT recept

Vedeli ste o tom, že výdatné bolonské špagety nemusia obsahovať žiadne mäso? Táto vegetariánska verzia je plná šošovice a navyše je veľmi zdravá a chutná. Ingrediencie 1 bal. špagety 1 PL olivový olej  1 žltá cibuľa  1 mrkva  2 stonky zeleru  2 strúčiky cesnaku  čerstvý tymián  čerstvé oregano  500 ml vody  1 plechovka…

...

Read More

Najlepšia avokádová pomazánka s vajíčkom – domáci recept

Vyskúšajte náš rýchly a jednoduchý recept na avokádovú pomazánku s vajíčkom, zelerom, čerstvými bylinkami a citrónovou šťavou. Ingrediencie 1 stredné avokádo   2 PL majonézy alebo gréckeho jogurtu   1 a 1/2 ČL čerstvej citrónovej šťavy  4 natvrdo uvarené vajcia  1 menšia stonka zeleru  1 PL nadrobno nasekanej pažítky, petržlenovej vňate alebo kôpru  Soľ   Čierne…

...

Read More

Talianske tekvicovo-špenátové lasagne – originálny recept

Tieto pečené tekvicovo-špenátové lasagne sú naozaj fantastické. Ochutnajte výbornú vegetariánsku klasiku. Ingrediencie   750 g maslovej tekvice   2 PL olivového oleja  500 g listov špenátu  1 PL masla plus extra na vymastenie  muškátový oriešok  6 plátkov čerstvých lasagní  100 g parmezánu  Na paradajkovú omáčku  1 cibuľa  1 PL olivového oleja  1 stonka zeleru  2…

...

Read More

Jednoduchá a fantastická fazuľová polievka – originálny domáci recept

Obľúbené jedlo, na ktorom si pochutí takmer každý. Fantastická a lahodná domáca fazuľová polievka osvieži každý obed a dodá energiu každému maškrtníkovi vďaka údenému mäsu. Ingrediencie 200 g fazuľa  150 g údené mäso   1 klobása  2 mrkvy  2 ks petržlen   ½ zeleru  3 zemiaky  1 cibuľa  2 strúčiky cesnaku  2 PL bravčovej masti …

...

Read More

Zdravá a tradičná hŕstková polievka – najlepší a najrýchlejší recept

Pripravte si chutnú hŕstkovú polievku rýchlo a jednoducho v pohodlí domova. Ingrediencie 500 g zmesi strukovín na hŕstku   2 mrkvy  1 petržlen  3 zemiaky  1/3 zeleru  2 veľké cibule  1 – 2 strúčiky cesnaku  rastlinný olej  2 ČL červená mletá paprika  soľ  celé čierne korenie,  bobkový list   sušený majorán  petržlenová vňať  Postup prípravy…

...

Read More

Tradičná česká bramboračka s hubami – najlepší recept

Bramboračka alebo zemiaková polievka sa pripravuje obvykle zo zemiakov a koreňovej zeleniny. Väčšinou z mrkvy , zeleru, petržlenu a pod. Jednou z najdôležitejších ingrediencií sú jedlé huby, polievka sa spravidla pripravuje z húb čerstvých i sušených na zvýraznenie chuti. Ingrediencie 2 strúčiky cesnaku  2 lyžice masla  1 štipka soľ  1 vetvička petržlenová vňať …

...

Read More

Najlepšia polievka minestrone s cestovinou – originálny taliansky recept

Minestrone je hustá polievka talianskeho pôvodu vyrobená zo zeleniny , často s pridaním cestovín alebo ryže. Medzi bežné ingrediencie patrí fazuľa, cibuľa, zeler, mrkva, listová zelenina, vývar, parmezán a paradajky. Ingrediencie 2 PL olivového oleja  85 g nasekanej pancetty 1 cibuľa  1 šálka na kocky nakrájaného zeleru  4 strúčiky cesnaku  4 šálky kuracieho…

...

Read More

Talianska ribollita – recept na chutnú toskánsku fazuľovo-kapustovú polievku

Ako väčšina toskánskej kuchyne, aj polievka ribollita má roľnícky pôvod. Pôvodne sa vyrábalo prihrievaním zvyškov minestrone alebo zeleninovej polievky z predchádzajúceho dňa so starým chlebom. Ingrediencie 2 šálky fazule  4 šálky vody  1 l kuracieho vývaru  5 strúčikov cesnaku  4 lístky šalvie  2 bobkové listy  1 lyžička soli  ½ šálky olivového oleja  2…

...

Read More

Najlepšie lasagne – jednoduchý a výborný taliansky recept

Lasagne vznikli v stredoveku v Taliansku a vyznačujú sa tým, že majú podobu širokých cestovinových rezancov. Lasagne sa obvykle sa plnia hovädzím mäsom, paradajkami, korením a bešamelovou omáčkou. Ingrediencie Na bolonskú omáčku 4 plátky slaniny  2 stredne veľké cibule  2 strúčiky cesnaku  2 mrkvy  2 stonky zeleru  Olivový olej  500 g mleté jahňacie mäso   2 plechovky drvených…

...

Read More