Rozkošná halloweenska pochúťka, ktorú si každý zamiluje.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na halloweenske koláčiky
- 350 g hladkej múky
- ¾ ČL mletej škorice
- ¾ ČL mletého zázvoru
- ¾ ČL muškátového orieška
- ¾ ČL mletého nového korenia alebo klinčekov
- 1 ČL prášok do pečiva
- Štipka soli
- 120 g zmäknutého masla
- 100 g kryštálový cukor
- 100 g hnedý cukor
- 1 veľké vajce
- 120 g tekvicové pyré
- 1 ČL vanilkový extrakt
Náplň
- 170 g smotanový syr
- 180 g práškového cukru
- 1 ČL vanilkový extrakt
- Štipka soli
Pre tmavú polevu roztopená horká čokoláda
Postup prípravy halloweenskych koláčikov
- Vo veľkej mise zmiešame múku, škoricu, zázvor, muškátový oriešok, mleté nové korenie, prášok do pečiva a soľ. V ďalšej mise si vyšľaháme maslo s cukrom ( bielym aj hnedým) do krémova. Pridáme vajíčko a poriadne zašľaháme. Nakoniec pridáme tekvicové pyré a vanilkový extrakt a šľaháme, kým sa zmes poriadne nespojí.
- Pomaly prisypávame suché prísady a zašľahávame, kým sa cesto nespojí. Cesto rozdelíme na dve polovice, zabalíme do potravinovej fólie a vložíme do chladničky na minimálne 2 hodiny, ideálne na noc.
- Dva plechy si vystelieme papierom na pečenie, Cesto vyvaľkáme na hrúbku cca 0,5 cm, vykrajujeme pomocou vykrajovačky malé tekvičky a ukladáme ich na pripravené plechy. Takto spracujeme všetko cesto.
- Plechy dáme na 15 minút do mrazničky. Pomocou noža vykrojíme na polovici sušienok tváričky. Ak je cesto príliš mäkké, znova dáme do mrazničky.
- Predhrejeme si rúru na 180 °C a sušienky pečieme 8 – 10 minút. Necháme úplne vychladnúť.
- Vo veľkej mise si vyšľaháme smotanový syr a práškový cukor do hladka. Pridáme vanilku, štipku soli, prípadne čokoládu a šľaháme, kým sa plnka celá nespojí. Plnku nanášame na sušienku bez tváričky a na vrch dáme sušienku s tváričkou.
Pingback: Plán na perfektnú sobotu, samozber tekvíc v Zbehoch 2023 | Svetové recepty