...

Tieto jogurtové muffiny sú veľmi chutné a plné jahôd. Vyskúšajte tento úžasný recept a vychutnajte si dokonalú chuť týchto výnimočných muffinov.

Ingrediencie

  • 220 g hladkej múky 
  • 100 g cukru 
  • 1 ČL prášku do pečiva 
  • 3/4 ČL sódy bikarbóny 
  • 1/2 ČL mletej škorice 
  • 1/4 ČL morskej soli 
  • 245 g jahodového jogurtu 
  • 1 veľké vajce 
  • 6 PL roztopeného masla 
  • 1 hrnček nahrubo nakrájaných jahôd 

Vanilková poleva 

  • 1/3 hrnčeka práškového cukru 
  • 1/2 ČL vanilkového extraktu 
  • 1 až 3 PL mlieka 

Postup prípravy

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C a plech na muffiny si vystelieme papierovými košíčkami. 
  2. Vo veľkej mise si zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu a soľ a poriadne premiešame. Do druhej misy si dáme jogurt, vajce a rozpustené maslo a vyšľaháme do hladka. Mokré ingrediencie pridáme do misy so suchými ingredienciami a jemne zmiešame varechou. Keď je cesto poriadne premiešané primiešame jahody. 
  3. Do pripravených papierových košíčkov dávkujeme lyžicou cesto cca do ¾. Pečieme 15 – 20 minút, kým nie je špáradlo zapichnuté do stredu suché. Po dopečení necháme 5 minút na plechu a potom vyberieme muffiny na mriežku a necháme vychladnúť.  
  4. Na vanilkovú polevu vyšľaháme práškový cukor s vanilkou a lyžicou mlieka. Šľaháme a postupne pridávame mlieko, kým nie je poleva dostatočne riedka na to, aby sme ňou mohli pokvapkať muffiny.  
  5. Vanilkovou polevou pokvapkáme vrchy vychladnutých muffinov a počkáme 5 – 10 minút, kým poleva nestuhne.