Tento recept je pre tradičný stredomorský chlieb, známy aj ako pita. Potrebujete základné suroviny, ako je múka, voda, kvasnice a soľ . V miske zmiešajte múku, soľ a kvasnice, pridajte vodu a dôkladne premiešajte, kým nevytvoríte hladké cesto. Nechajte cesto kysnúť na teplom mieste asi 20 minút, kým sa zdvojnásobí objem. Potom formujte cesto do guľôčok a nechajte ho ešte niekoľko minút kysnúť. Na rozohriatej panvici pečte pita chlieb z oboch strán, kým nie je zlatistý a dokonale prepečený. Tento chlieb je skvelý ako príloha k rôznym pokrmom, ale aj ako samostatné jedlo s dipom alebo ovocím. Je to skvelá alternatíva k obyčajnému chlebu a je ľahký na prípravu aj pre začiatočníkov.
Pita je druh pšeničného chleba. Jedná sa o tradičné jedlo blízkovýchodnej a stredozemnej kuchyne. Pita chlieb tiež môžete namáčať do omáčky alebo hummusu či ponúknuť ako prílohu nielen k rôznym gréckym jedlám.
Čerešňové chutney je osviežujúci a chuťovo bohatý spoločník pre grilované mäso. Toto chutney je vyrobené z čerstvých čerešní, ktoré sú…
Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…
Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…
Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…
Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…
Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…