Reklama
Dezerty

Kandizované pomaranče v čokoláde – vianočný recept

Reklama

Chutná a rýchla dobrota na každý vianočný stôl.

Ingrediencie

  • 4 pomaranče
  • 500 ml vody
  • 200 g kryštálový cukor
  • 100 g horká čokoláda
  • 25 g maslo

Postup prípravy

  1. Pomaranče poriadne poumývame a nakrájame ich na hrubšie kolieska. Krátko ich povaríme vo vode, vyberieme ich a opláchneme v studenej vode.
  2. Do hrnca nalejeme vodu a pridáme cukor. Keď bude cukrová voda vrieť pridáme pomaranče a necháme ich variť za občasného miešania aspoň 10 – 12 minút. Znížime teplotu na najnižšiu a varíme ďalších 20 – 30 minút.
  3. Reklama
  4. Odstavíme z ohňa a nevyberieme ich. Necháme ich ešte vo vode odstáť 10 – 15 minút.
  5. Plech si vystelieme papierom na pečenie a povyberáme naň odstáte pomaranče. Jemne ich posypeme kryštálovým cukrom a a necháme 2 – 3 dni na teplom mieste. Kolieska občas otočíme.
  6. Vo vodnom kúpeli si rozpustíme čokoládu s maslom, do ktorej namočíme buď celé pomaranče alebo len polovice a dáme na papier na pečenie stuhnúť. Takto môžeme kandizovať citróny alebo aj limetky.
Reklama

Vyskúšajte tiež

Jahodový sorbet – domáci recept

Jahodový sorbet je osviežujúci a ovocný dezert, ktorý je obľúbený pre svoju intenzívnu jahodovú chuť a lahodnú textúru. Tento sorbet…

7 júna, 2023

Jahodové semifreddo – recept na letný koláč s jahodami

Jahodové semifreddo je elegantný taliansky dezert, ktorý sa vyznačuje jemnou a krémovou textúrou a výraznou chuťou čerstvých jahôd. Tento ľahký…

7 júna, 2023

Jahodová pena – rýchly recept

Jahodová pena je ľahký a osviežujúci dezert, ktorý sa vyznačuje krémovou textúrou a bohatou jahodovou chuťou. Táto pena je vyrobená…

7 júna, 2023
Reklama

Vláčny jahodový koláč s jogurtom – hrnčekový recept

Vláčny jahodový koláč s jogurtom je osviežujúci a lahodný dezert, ktorý spojuje sviežosť jahôd s krémovou chuťou jogurtu. Tento koláč…

7 júna, 2023

Najlepšia hrnčeková jahodová bublanina – fantastický recept

Jahodová bublanina je lahodný letný dezert, ktorý v sebe spája sladkosť čerstvých jahôd s krehkosťou a chuťou rozpustného cesta. Tento…

7 júna, 2023

Jahodové maslo – recept na úžasnú pochúťku

Jahodové maslo je lahodný a jednoduchý spôsob, ako využiť čerstvé jahody a vytvoriť si svoje vlastné ovocné maslo. Je to…

5 júna, 2023