Preskočiť na obsah

Takmer na každom štedrovečernom stole nebude na Vianoce chýbať kapor. Rozmýšľali ste nad tým, že by ste si pripravili jeho zdravšiu verziu? Vyskúšajte tento recept na kapra pečeného na masle.

Ingrediencie

  • Kapor očistený 
  • 80 g masla 
  • Šťava z citróna (podľa chuti) 
  • Soľ 
  • Korenie na ryby 
  • voda 

Postup

  1. Očisteného kapra umyjeme pod tečúcou vodou a nakrájame na podkovičky. ( Kto chce piecť celého kapra, brušnú dutinu otvoríme a vložíme špajdle, aby zostala otvorená) 
  2. Kapra osolíme, okoreníme a polejeme citrónovou šťavou.  
  3. Rúru si predhrejeme na 180 °C a pekáč vymažeme maslom.  
  4. Do pekáča vložíme rybu, na ňu naukladáme kúsky masla a na kolieska pokrájanú cibuľu. Podlejeme asi 2 PL vody a dáme piecť.  
  5. Pečieme asi 30 – 35 minút alebo  kým nebude ryba mäkká. Počas pečenia podlievame výpekom.  
Ďalšie inšpirácie