Preskočiť na obsah

Karamelové grilážky s orechami, najlepší recept

Karamelové grilážky s orechami - najlepší recept

Vyskúšajte tento recept na originálne karamelové grilážky s orechami, ktoré potešia každého maškrtníka. Tento chutný a sladký dezert je ideálny na Vianoce aj Veľkú noc.

REKLAMA

Kuchárska kniha týždňa

Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk

Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac

Ingrediencie na karamelové grilážky

  • 250 g kryštálového cukru 
  • 250 g masla 
  • 150 g vlašských orechov 
  • 1 salko 
  • 2 – 3 bal tortových oblátiek 

Postup prípravy karamelových grilážiek

  1. Na suchej panvici opražíme vlašské orechy. Odstavíme a orechy pomelieme.  
  2. Do hrnca nasypeme cukor a pomaly zahrievame. Keď začne hnednúť pridáme na kocky nakrájané maslo a poriadne miešame. Potom primiešame salko a na miernom ohni varíme pár minút. Nakoniec prisypeme mleté vlašské orechy, premiešame a odstavíme a necháme pár minút chladnúť.  
  3. Oblátku rovnomerne natrieme karamelovou plnkou a prikryjeme ďalšou oblátkou. Takto postupujeme, pokiaľ neminieme celú karamelovú plnku. Nakoniec naplnené oblátky zaťažíme a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.  
  4. Hotové oblátky nakrájame na menšie kúsky.  
REKLAMA
18x hodnotené
Ďalšie inšpirácie

Napíšte komentár k článku

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *