Vyskúšajte tento recept na originálne karamelové grilážky s orechami, ktoré potešia každého maškrtníka. Tento chutný a sladký dezert je ideálny na Vianoce aj Veľkú noc.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na karamelové grilážky
- 250 g kryštálového cukru
- 250 g masla
- 150 g vlašských orechov
- 1 salko
- 2 – 3 bal tortových oblátiek
Postup prípravy karamelových grilážiek
- Na suchej panvici opražíme vlašské orechy. Odstavíme a orechy pomelieme.
- Do hrnca nasypeme cukor a pomaly zahrievame. Keď začne hnednúť pridáme na kocky nakrájané maslo a poriadne miešame. Potom primiešame salko a na miernom ohni varíme pár minút. Nakoniec prisypeme mleté vlašské orechy, premiešame a odstavíme a necháme pár minút chladnúť.
- Oblátku rovnomerne natrieme karamelovou plnkou a prikryjeme ďalšou oblátkou. Takto postupujeme, pokiaľ neminieme celú karamelovú plnku. Nakoniec naplnené oblátky zaťažíme a dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu.
- Hotové oblátky nakrájame na menšie kúsky.