Nudia Vás už klasické koláče? Vyskúšajte lahodné blondies s výraznou chuťou vanilky a nádychom karamelu.
Kuchárska kniha týždňa
Cukráreň Petry Tóthovej - kúpite na Martinus.sk
Pripravte si sladkosti na úrovni francúzskych cukrární! Petra Tóthová, odborná porotkyňa z populárneho programu Pečie celé Slovensko, vás zasvätí do sofistikovanej techniky cukrárskeho remesla... Zobraziť viac
Ingrediencie na koláč blondies
- 150 g hladká múka
- 1/2 ČL prášok do pečiva
- Štipka soli
- 115 g masla izbovej teploty
- 65 g hnedého cukru
- 50 g kryštálový cukor
- 1 veľké vajce
- 2 ČL vanilkový extrakt
Postup prípravy koláča blondies
- Rúru si predhrejeme na 180 °C a naolejujeme si formu na pečenie (s priemerom cca 20 cm), prípadne nastriekame sprejom na pečenie.
- V miske si jemne zmiešame múku, prášok do pečiva a soľ. V druhej miske si vyšľaháme maslo s cukrom cca 2 minúty. Zašľaháme vajíčko a potom vanilku.
- Znížime rýchlosť mixéra a postupne prisypávame sypkú zmes. Keď máme cesto hotové, rovnomerne ho nalejeme do pripravenej formy na pečenie a pečieme, kým nezačnú hnednúť okraje ( 15 – 18 minút).
- Po dopečení necháme úplne vychladnúť vo forme na pečenie.