Preskočiť na obsah

Jemná krémová brokolicová polievka, najlepší recept

Táto krémová brokolicová polievka je veľmi výživná, plná chuti a vyrobená z jednoduchých ingrediencií za menej ako 30 minút. Navyše je úplne bezlepková a prispôsobená pre vegánov.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na krémovú brokolicovú polievku

  • Cca 700 g brokolice so stonkami 
  • 2 PL ghee 
  • 1 cibuľa 
  • 4–6 strúčikov cesnaku 
  • 3 hrnčeky zeleninového alebo kuracieho vývaru 
  • 1 hrnček mandľového mlieka  
  • ½ hrnčeka čerstvej bazalky 
  • soľ 
  • Paprika podľa chuti 
  • 1/4 hrnčeka bieleho jogurtu alebo kyslej smotany  
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy krémovej brokolicovej polievky

  1. Nakrájame si nadrobno cibuľu a cesnak. Stopky brokolice nakrájame na tenké kolieska a ružičky rozdelíme na veľmi malé kúsky. 
  2. V hrnci si dáme rozohriať ghee na strednej teplote a orestujeme cibuľu a cesnak so štipkou soli, kým nie sú zlaté a voňavé, asi 4-5 minút. Pridáme stonky brokolice, zalejeme vývarom a privedieme do varu. Prikryjeme, znížime teplotu a 3-4 minúty dusíme domäkka. Na vrch poukladáme ružičky brokolice, ale nemiešame. Prikryjeme a dusíme domäkka, pričom ružičky necháme v pare, kým nebudú mäkké, asi 5 minút.  
  3. Odstavíme z ohňa a rozmixujeme do hladka. Pridáme mandľové mlieko a bazalku a opäť mixujeme do hladka. Pre sýtejšiu farbu môžeme pridať aj hrsť špenátu. 
  4. Do polievky vmiešame jogurt alebo kyslú smotanu, dochutíme soľou a korením podľa chuti a jene zohrejeme. Podávame s bazalkovým pestom navrchu, chrumkavým chlebom alebo parmezánovými chipsami. 
[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie