Preskočiť na obsah

Krémová karfiolová polievka s tymiánom a čedarom, originálny recept

Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na krémovú karfiolovú polievku

  • 2 šalotky 
  • 2 strúčiky cesnaku 
  • 2 PL masla alebo olivového oleja 
  • 1 hlavička karfiolu 
  • 1 menší batat 
  • 1 ČL sušeného tymiánu 
  • soľ 
  • mleté čierne korenie  
  • 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru 
  • 1 hrnček strúhaného čedaru 
  • 1 a 1/2 ČL dijonskej horčice 
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy krémovej karfiolovej polievky

  1. V hrnci si rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu, kým nezačne uvoľňovať vôňu.  
  2. Pridáme karfiol, batat, tymián, soľ, korenie a vývar. Dusíme 25-30 minút, kým zelenina nezmäkne. 
  3. Ponorným mixérom rozmixujeme polievku do hladka. Vrátime na oheň, pridáme syr a horčicu a miešame len dovtedy, kým sa syr neroztopí. Dochutíme podľa potreby soľou alebo korením.  
[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie