Krémovú karfiolovú polievku s tymiánom a čedarom si jednoducho zamilujete. Recept je vhodný aj pre vegánov a vegetariánov.
[sc name=“reklama_1″ ][/sc]Ingrediencie na krémovú karfiolovú polievku
- 2 šalotky
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 PL masla alebo olivového oleja
- 1 hlavička karfiolu
- 1 menší batat
- 1 ČL sušeného tymiánu
- soľ
- mleté čierne korenie
- 1 l kuracieho alebo zeleninového vývaru
- 1 hrnček strúhaného čedaru
- 1 a 1/2 ČL dijonskej horčice
Postup prípravy krémovej karfiolovej polievky
- V hrnci si rozohrejeme olej a orestujeme nadrobno nakrájanú šalotku do sklovita. Potom pridáme nasekaný cesnak a restujeme ešte 1 minútu, kým nezačne uvoľňovať vôňu.
- Pridáme karfiol, batat, tymián, soľ, korenie a vývar. Dusíme 25-30 minút, kým zelenina nezmäkne.
- Ponorným mixérom rozmixujeme polievku do hladka. Vrátime na oheň, pridáme syr a horčicu a miešame len dovtedy, kým sa syr neroztopí. Dochutíme podľa potreby soľou alebo korením.