Kuracia Marsala je klasické taliansko-americké jedlo, ktoré je dokonale krémové a neodolateľné.
Ingrediencie
- 120 g hladká múka
- 4 ks kuracie prsia bez kože
- 2 PL masla
- 1 PL olivového oleja
- 230 g šampiňónov alebo iných húb
- 2 strúčiky cesnaku
- 150 ml bieleho vína
- 200 ml kuracieho vývaru
- 120 ml smotana na šľahanie
- Soľ
- mleté čierne korenie
- petržlenová vňať
Postup
- V plytkom tanieri si zmiešame múku so soľou a korením. V múčnej zmesi si obalíme očistené kuracie prsia.
- Do veľkej panvici si dáme rozpustiť 1 PL masla s olejom a pridáme kuracie prsia, ktoré opečieme asi 5 minút z každej strany. Keď sú kuracie prsia opečené, vyberieme ich z panvice na čistý tanier.
- Na panvici si roztopíme zvyšnú lyžicu masla a pridáme očistené a nakrájané huby. Restujeme, kým sa všetka tekutina z húb nevyparí ( cca 8 -10 minút). Potom pridáme prelisovaný cesnak a restujeme ešte asi minútu. Osolíme, pridáme víno, vývar, smotanu, petržlenovú vňať a privedieme do varu.
- Kuracie prsia vrátime do panvice, polejeme omáčkou a dúsíme asi 10 minút alebo kým nebude mäso mäkké.
- Podávame s pečenými zemiakmi alebo s cestovinou.