Preskočiť na obsah

Najlepšia krémová smotanová hubová polievka, overený gazdovský recept

Krémová hubová polievka s rozmarínom a cesnakom – lahodný jednoduchý recept na obed aj večeru.

[sc name=“reklama_1″ ][/sc]

Ingrediencie na krémovú hubovú polievku

  • 4 PL olivového oleja 
  • 2 šalotky 
  • 4 strúčiky cesnaku 
  • 450 g šampiňónov  
  • soľ 
  • 1 PL čerstvého rozmarínu alebo tymiánu 
  • 1/4 hrnčeka sherry vína alebo červeného vína 
  • 5 PL múky (nemusí byť)  
  • 750 ml horúceho zeleninového vývaru 
  • 1 hrnček kyslej smotany 
  • Mleté čierne korenie 
  • Krutóny 
[sc name=“reklama_2″ ][/sc]

Postup prípravy krémovej hubovej polievky

  1. Vo veľkom hrnci si rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nasekanú cibuľku a restujeme do sklovita, pridáme cesnak a restujeme ešte ďalšie 2 minúty. 
  2. Pridáme nakrájané huby, soľ a rozmarín. Varíme za občasného miešania 10 – 12 minút. Pridáme víno a varíme, kým sa všetka tekutina nevyparí.   
  3. Teplotu zvýšime na strednú, zmes posypeme múkou posypte múkou, neustále miešame si 1 minútu. Pridáme hrnček horúceho vývaru a poriadne premiešame. Potom pridáme druhý hrnček vývaru a opäť poriadne premiešame. Nakoniec prilejeme zvyšok vývaru a za stáleho miešania privedieme do varu. Polievka nám zhustne. 
  4. Primiešame kyslú smotanu a poriadne zamiešame, ochutíme soľou a korením.  
  5. Ak je polievka príliš hustá prilejeme ešte trochu vývaru alebo vody a dosolíme. 
  6. Podávame s krutónmi a opečenými plátkami cesnaku.  
[sc name=“reklama_end“ ][/sc]
Ďalšie inšpirácie